Tanjug,Fonet

"Okršaj" Vesić - Bastać ispred Skupštine grada VIDEO

Autor:

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać i njegovi saradnici danas su čekali gradske funkcionere na ulazima u Stari dvor da bi im predali rezultate "opštinskog referenduma" o radovima koje gradska vlast sprovodi u centru.

8
A- A A+
bastać,referendum Foto: Fonet/Ognjen StevanovićNa ulazu iz Dragoslava Jovanovića na Bastaćeve saradnike naišao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a tom prilikom je došlo do verbalnog sukoba.

Oni su Vesiću dobacili da su građani protiv projekata u centru grada i upitali ga zašto u Stari dvor ne ulazi na glavni ulaz.

''Što se plašiš građana? Izgubio si na referendumu, rekli su ti ne'', poručili su Vesiću, pozivajući se na činjenicu da se većina građana koja se odazvala pozivu na izjašnjavanje bila protiv radova u centru grada.

Na "referendum" se, međutim, odazvalo svega 21,7 odsto građana opštine Stari grad.

Vesić je na dobacivanje uzvratio pitanjem: ''Gde vam je kriminalac Bastać?''.

Osim na ulazu iz ulice Dragoslava Jovanovića, Vesića je i na glavnom ulazu u Stari dvor čekao Bastać sa nekolicinom svojih saradnika koji su na pločniku ispisali "Starograđani 1-0 Vesić" i "Stručna javnost 1-0 Vesić".

Inače, kada je Vesić naišao, jedan od Bastaćevih saradnika je rekao da treba zvati Bastaća da dođe, jer je on u tom trenutku bio na drugom ulazu u zgradu Starog dvora, ali se sve brzo odigralo, i predsednik opštine Stari grad nije stigao ovaj, najnoviji "performans".

Izvor: Tanjug


Marko Bastać pokušao je ranije danas da gradonačelniku Beograda, Zoranu Radojičiću, uruči rezultate referenduma na toj opštini, ali mu obezbeđenje na ulazu u zgradu Skupštine grada to nije dozvolilo.

Bastaću su rekli da sve što ima ostavi na pisarnici, ali je Bastać odgovorio da su pokušali da gradonačelniku dosad preko pisarnice proslede više od stotinu dokumenta, ali je to bilo bezuspešno i da ta blokada traje mesecima.

Optužbe iz SNS

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Beograda, Aleksandar Mirković, optužio je danas Bastaća da su njegovi ljudi, kako kaže, na održanom izjašnjavanju građana na toj opštini nosili glasačke kutije po ulicama i sami popunjavali ankete, kao i da nije bilo nikakve procedure. Kako se navodi u saopštenju, Mirković ja ocenio da je to izjašnjavanje građana bila "protivzakonita lakrdija" i da opština Stari grad nije nadležna za organizovanje takvog izjašnjavanja.

Bastać: Referendum za Stari grad 16. juna

On je podsetio da je na referendum izašlo 21,7 odsto onih koji su imali pravo glasa, da je 87 odsto bilo protiv proširenja pešačke zone u okolini Trga Republike, a više od 90 odsto protiv izgradnje žičare na Beograskoj tvrđavi.

Grad podneo novu prekršajnu i krivičnu protiv Bastaća

"Starograđani su jasno rekli ne, poveli su 1:0 protiv Gorana Vesića i stručna javnost je povela 1:0 protiv večitog zamenika gradonačelnika", rekao je Bastać novinarima.

On je rekao da mu je žao što više građana nije glasalo na referendumu ali je ukazao da je to posledica medijske blokade i toga što građani nisu imali gde da čuju i da se obaveste.

Povezano

Sve vesti