
Recept uz koji će u povrću uživati i oni koji ga "ne mirišu" naročito.
Sastojci:
Dve tikvice srednje veličine (oko 350 grama)
Jedno veće jaje
50 grama rendanog tvrdog sira
70 grama prezli
Čen belog luka sitno naseckan
Bibera po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U pleh stavite papir za pečenje.
Tikvice operite, oljuštite i izrendajte na krupno rende, ocedite višak vode. Dodajte jaje, rendani sir, prezle, beli luk i pobiberite po ukusu.
Kašičicom stavljajte smesu "za jedan zalogaj" na papir za pečenje, oblikujte je malo i pecite dok ne porumeni, zatim okrenite tikvice na drugu stranu i pecite dok ne budu gotove. Ukupno vreme pečenja je 20 ili 25 minuta.
Služite toplo.
Imate li vi neki dobar recept za jela sa tikvicama? Pišite nam!
Pridruži se MONDO zajednici.