mondo.rs

"Sersei Lanister": Nadala sam se lepšoj smrti

Autor:

Lina Hidi, čija je fenomenalna gluma bila jedna od najupečatljivijih u hit seriji "Igra prestola", kaže da je očekivala bolji kraj za svoj lik.

1
A- A A+
sersei, igra prestola Foto: YouTube/MONDO

Okrutna vladarka, koju želi svaki muškarac. Ne preza ni od čega da bi ostvarila cilj, sačuvala vlast, ali pre svega svoju decu. Srce je poklonila jedinom muškarcu kojeg je volela - svom bratu, sa kojim je imala decu. 

"Ako želiš kurvu, plati je. Ako želiš kraljicu, pridobij je", kaže Sersei Lanister jednom od muškaraca koji je žele i koji bi učinili sve da je imaju (Juronu Grejdžoju). Ali, da biste dobili Sersei morate da budete... hm, interesantni, šarmantni, da budete mangup, ludo hrabri i nepokolebljivi.

Prema nepodeljenim mišljenjima ljubiteljima serije "Igra prestola" (Game of Thrones), Lina Hidi je svojom glumom i rolom kraljice Sersei apsolutno zaslužila sve pohvale i dala je nemerljiv doprinos popularnosti serije.


Oni koji su seriju "gutali" smatraju da su Lena Hidi, Piter Dinkledž i Nikolaj Koster-Valdu (dakle, svi oni koji su iz porodice Lanister) najbolje dočarali svoje likove, da je njihova gluma bila najupečatljivija.

Mnogo se pričalo o osmoj sezoni "Igre prestola", mnogo kritika, razočaranja, ali i pohvala. Bilo je mnogo onih koji smatraju da su se scenaristi Dejvid Beniof i Den Vajs, koji su prilagodili knjige Džorža Martina televizijskom prikazu, ogrešili o pojedine likove, pre svih prema Sersei Lanister, dajući joj vrlo malo teksta.

Bilo je i onih koji su se našalili i za Sersei (Lenu Hidi) rekli da je pobedila sve, jer je za nekoliko rečenica u poslednjoj sezini serije zaradila veliki novac.

Nekoliko nedelja nakon završetka emitovanja serije, Lina Hidi kaže da je razočarana krajem njenog lika.

"Kao i gledaoci, i ja imam neke svoje primedbe. Ali, još nisam sela da popijem piće sa Denom i Dejvidom (scenaristima)", rekla je Lina Hidi u intervjuu koji prenosi "Gardijan".

Pa, šta biste im rekli kada biste otišli na piće?

"Rekla bih im da želim lepšu smrt za Sersei", odgovorila je Lena Hidi, čiji lik gine pod ruševinama razorene Kraljeve Luke, jednog od najvažnijih gradova u seriji i takozvanom svetu Vesteros.

Ona gine u zagrljaju svog voljenog Džejmija Lanistera (inače, rođenog brata sa kojim je bila u ljubavnoj vezi iz koje se rodilo nekoliko dece), tako što su im se na glavu sručile cigle, kula...

"Nekako, dogodi vam se da razmišljate o svojoj smrti i zamišljate je. U seriji sam mogla da 'odem' na bilo koji način. Zato sam bila razočarana i zaprepašćena (kada je čitala scenario). Ali, scenaristi nisu mogli da udovolje baš svima", rekla je Lina Hidi.

Povezano

Sve vesti