Ivan Bogunović

Milan Tomić: Mislim da nam je učinak 100%

"Ne bavim se suđenjem već samo trenerskim poslom. Snimak nisam video, zaista ne mogu ništa da kažem...", odgovorio je Milan Tomić kada su ga novinari upitali za sporni koš Bilija Berona.

Milan Tomić: Mislim da nam je učinak 100% Foto: MN Press

Veoma uspešna prva samostalna trenerska sezona za Milana Tomića!

Počelo je osvajanjem pehara regionalnog Superkupa, posle velike dramu u finalu plej-ofa ABA Lige ostvaren je cilj i savladana je Budućnost za trofej i učešće u Evroligi, a za kraj sezone, čak "dalekog" 17. juna, odbranjena je i titula prvaka Srbije.

Zvezda je slavila u četvrtoj utakmici finalne serije protiv Partizana (76:75) i peti put uzastopno podigla je pehar namenjen šampionu države.

"Prvo bih stvarno čestitao igračima na dobroj utakmici. I kada je Partizan vodio nije im pala borbenost i verovali su da možemo da dobijemo. Čestitam igračima na dobroj utakmici, gde ni kada je vodio Partizan, nije falilo vere i borbenosti", kratko je kazao Milan Tomić na početku obraćanja.


U rezimiranju sezone koja je iza nas, Tomić je poručio...

"Bio je zacrtan cilj da se osvoji ABA liga, a osvojili smo takođe domaće prvenstvo i Superkup. Tako da mislim da je učinak bio 100 odsto", kazao je trener Crvene zvezde.

Meč je odigran u čudnim uslovima pošto je (ponovo) bila visoka temperatura u hali "Aleksandar Nikolić" dok je u jednoj fazi utakmice došlo i do prekida kada je krov popustio zbog snažne oluje u Beogradu, ali je nastavljen posle pauze.

"Bilo je 50 stepeni u hali, to su stvarno nenormalni uslovi za igru. Moramo da imamo pre svega obzira prema igračima, može da dođe i do povreda. Evo večeras je i prokišnjavao krov", rekao je on.

Novinari su upitali Milana Tomića i za poene Bilija Berona uz zvuk sirene, kada je bek Crvene zvezde napravio korake.

Izvor: MONDO

 "Razmišljam kao što sam razmišljao od početka sezone. Ne bavim se suđenjem već samo trenerskim poslom. Snimak nisam video, zaista ne mogu ništa da kažem", kazao je Milan Tomić koji nije želeo da ulazi u dalju polemiku oko spornog detalja.

Na pitanje šta bi želeo da se dogodi sledeće sezone, a šta da se ne dogodi, Zvezdin trener je rekao da je takva pitanja slušao i tokom sezone,.

"Uf, to je kao kada su me pitali šta ako izgubimo polufinale ABA od Partizana. Sam Bog zna šta će se desiti. Moje iskustvo govori da radimo dan po dan, utakmicu po utakmicu, pa dokle stignemo", zaključio je Tomić.

Povezano

Sve vesti