mondo.rs

Reditelj: Ja sam kriv što je film propao!

Autor:

Loša zarada i posećenost filma "X-Men: Mračni feniks" iznenadila je reditelja i glumce.

5
A- A A+

Filmska štampa je već prenela da je novi "X Men" film, "Mračni feniks", podbacio na blagajnama tokom prvog vikenda prikazivanja.

Film o Džin Grej, odnosno "Mračnom feniksu" koju igra Sofi Tarner, Sansa iz "Igre prestola", tokom prvog vikenda na blagajnama je zaradio svega 14 miliona dolara, a dve nedelje nakon premijere, situacije se nije značajno pobošljala i svi se slažu da je film doživeo finansijsku katastrofu!

Reditelj Sajmon Kinberg, koji je ujedno radio i kao scenarista i producent filma, otkrio je u novom intervjuu za "KCRW The Business" da je komercijalna propast filma njegova krivica.

"Ovde sam i kažem da kada film ne 'proradi', svalite to na mene. Ja sam pisac-reditelj, film se nije spojio sa publikom, to je moja krivica", istakao je on i dodao da uprkos svemu on i dalje voli ovaj film.

"Mračni feniks" je originalno trebalo da ima premijeru u novembru prošle godine, da bi potom to bilo pomereno za februar ove godine i na kraju ugledao velika platna tek 7. juna. Kinberg smatra da je i ovo imalo uticaja na to da publika ne bude toliko zainteresovana, jer, kako kaže, nije u pitanju klasični film o superherojima i smatra da bi bilo bolje sve da je pušten u novembru.

"Katastrofa" u bioskopima! (VIDEO)

"Otežavajuća nam je okolnost i to što smo izašli pet ili šest nedelja nakon filma koji će verovatno biti prvi ili drugi najveći film u istoriji kinematografije", rekao je on misleći na "Osvetnike: Kraj igre".

"Ali, neću kriviti samo takve stvari. Očigledno je da se film nije spojio sa publikom koja ga nije videla, kao ni sa onom koja jeste - to je sve moja krivica", zaključio je on.

Povezano

Sve vesti