mondo.rs

Reper prijavio folkere za plagijat, kad ono...

Autor:

Svi "ukraše" od Bugara!

Reper prijavio folkere za plagijat, kad ono... Foto: Mondo/ Stefan Stojanović MC Stojan

Reper Marko Stojković, poznatiji kao MC Stojan, pokušao je da na YouTube-u zabrani pesmu "Nema dalje" od Mine Kostić i Džeja Ramadanovskog zbog navodnog plagijata, prenosi "Informer".

On je nedavno svoje kolege folkere prijavio za kršenje autorskih prava jer navodno tvrdi da u toj pesmi postoje identični taktovi kao u njegovom hitu "La Majami".

YouTube je reagovao na njegove optužbe i uklonio duet folkera.

"Stojan je u pesmi 'Nema dalje' prepoznao melodiju svog hita 'La Majami'. Odmah je svojim saradnicima rekao da pošalju mejl YouTube centrali i traže zabranu spota koji su snimili Mimi i Džej. Posle nekoliko dana je stigao i odgovor da će sporna numera biti uklonjena s ove muzičke platforme", rekao je izvor za ovaj list.

Međutim, ispostavilo se da ni njegova pesma "La Majami" nije baš toliko autentična, već da su obe numere rađene na osnovu muzike iz jedne bugarske narodne pesme, tako da u suštini reper nije oštećen...

"Mina i Džej su kontaktirali Stojana i njegovu ekipu i zapretili su da će i oni kontaktirati YouTube i raskrinkati repera, pa zatražiti da i njegova pesma bude uklonjena s te mreže", dodao je izvor.

MC Stojan je potom navodno opet pisao YouTube centrali i rekao im da je folkerima da saglasnost, pa da njihova numera može biti vraćena, što se i dogodilo.

"Nisam ljuta, niti imam išta protiv ako neko pokušava da me sabotira. Da je loša pesma, verovatno je niko ne bi ni primetio. Ovako izaziva pažnju. Meni je MC Stojan jako zanimljiv i simpatična mi je muzika kojom se predstavlja, ništa mu ne zameram", istakla je Mina Kostić za "Informer".

Pogledajte MONDO TV sa MC Stojanom:

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti