MONDO/Beta

Vozači, pažljivo zbog kiše i radova na ovim putevima

Autor:

Voda na kolovozu može popuniti neravnine i druga oštećenja, uključujući i velike udarne rupe

0
A- A A+
kiša, pljusak, nevreme Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Prema najavi meteorologa, padavine i vremenske nepogode se očekuju u centralnim, zapadnim i južnim delovima Srbije. Ovakvo promenljivo vreme donose uslove koji mogu biti veoma opasni po vozače, jer utiču na bezbednu vožnju i skoro uvek su razlog za povećan broj saobraćajnih nesreća, upozorava Auto-moto savez Srbije.

Kiša ili jak pljusak smanjuju preglednost, a voda na kolovozu može popuniti neravnine i druga oštećenja, uključujući i velike udarne rupe. Zbog toga je potrebno smanjiti brzinu vozila u takvim okolnostima.

Putari su na brojnim deonicama u Srbiji pa je potrebno vožnju prilagoditi i tim okolnostima.

Do 21. juna izvodiće se radovi na popravci kolovoza na delu autoputa od čeone naplatne stanice Subotica do petlje Žednik, u smeru ka Novog Sadu. Saobraćaj će biti preusmeren sa vozne na preticajnu traku.

Zbog radova na autoputu od Batrovaca ka Kuzmin, u dužini od četiri kilometra vozila se kreću dvosmerno desnom stranom autoputa.

Između petlji Vodanj i Mali Požarevac, koji se izvode u punom profilu autoputa u smeru ka Beogradu, vozila se preusmeravaju na suprotan smer koji je u dužini od oko pet kilometara dvosmeran. Za vreme ovih radove zatvorena je naplatna stanica Umčari ka Beogradu.

U toku su radovi na izgradnji naplatnih rampi na autoputu Niš – Bujanovac, pa su zatvorene petlje Doljevac, selo Brestovac, Leskovac jug i Bujanovac sever.

Na naplatnim rampama, kao ni na putničkim terminalima graničnih prelaza nema dužih zadržavanja.

Zadržavanja ima na teretnim terminalima, gde se na prelazima Batrovci i Kelebija na izlazu čeka oko 180 minuta.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagramstranicama.

Povezano

Sve vesti