mondo.rs

Ponuda na koju je teško zažmuriti...

Autor:

Rafael Benitez ima 59 godina i u narednim danima će morati da donese odluku koja će promeniti njegov život.

Ponuda na koju je teško zažmuriti... Foto: Guliver/Getty images/Stu Forster

Odluka života pred Rafaelom Benitezom!

Uskoro mu ističe ugovor sa Njukaslom i nakon toga će biti slobodan u izboru nove sredine, a na stolu ima nekoliko zanimljivih ponuda koje, svaka na svoj način, mogu da "okrenu" život španskog menadžera koji ima "punih" 59 godina.

Prva opcija jeste da prihvati ugovor koji mu nudi Njukasl, i koji bi uskoro mogao da promeni vlasnika i postane opasna "zverka" na tržištu Engleske ukoliko šeik dođe na čelo kluba, zanimljiva i najmanje verovatna jeste ideja da preuzme Čelsi koji je u teškoj situaciji zbog zabrane transfera i odlaska Mauricija Sarija, a treća...

Kako prenosi britanska štampa, Rafael Benitez je dobio ponudu od čak 12 miliona funti godišnje iz Kine, konkretno kluba Dalijan Đifang!

Benitez bi odlaskom u Aziju obezbedio sebi i svojoj porodici lagodan život, verovatno i generacijama koje dolaze, ali bi isto tako "nestao" sa mape kvalitetnih trenera koji pokušavaju da naprave rezultat u evropskim takmičenjima.

Posle debakla sa Realom, iskusni Rafa odlučio je 2016. godine da dođe u Njukasl i izbavi ih iz problema, sve sa preskromnim budžetom.

Prošle sezone bili su 13. u Premijer ligi, a godinu dana pre toga deseti.

Uprkos osporavanju zbog mnogo stvari, Benitez je i dalje jedan od trenera koji su najtraženiji na tržištu i ne zaboravljaju mu se uspesi sa Valensijom i Liverpulom, pa ni sa Čelsijem s kojim je osvojio Ligu Evrope kao "vršilac dužnosti".

Na njemu je da prelomi, vreme polako curi...

Povezano

Sve vesti