NASTAVI NIZ: Coby, Rambo… Simfonijski orkestar? (VIDEO)

Otkud on u simfoniji?

NASTAVI NIZ: Coby, Rambo… Simfonijski orkestar? (VIDEO) Foto: YouTube/screenshot/Bassivity Digital

Da li ste ikada mislili da ćete čuti tekst "Šta me gledaš tako, brate, ima neki problem", ili "Hodam brate kao Rambo" uz gudače i udaraljke? Jednog od trenutno najaktuelnijih domaćih izvođača, u gornjem delu trenerke i sa tamnim cvikerima, kako baca rime dok iza njega doterani simfonijski muzičari pažljivo gudalima miluju strune… A pesma se zove "Rambo"? Ili "Biseri iz blata"?

Upravo to donela nam je TUBORG OPEN kampanja, spojivši nespojivo - Cobija, čoveka koji je sinonim za milionske YouTube klikove, i simfonijski orkestar, sinonim za ozbiljno, uglađeno, sve ono što se baš i ne vezuje često za YouTube.

Pitali smo Cobija kako je izabrao pesmu koju će izvesti u ovom neobičnom aranžmanu?

"Nije bilo tako teško, jer je ceo projekat TUBORG OPEN za celu ekipu bio jako inspirativan. Relja iz izdavačke kuće Bassivity i ja smo skapirali da bi bilo sjajno da se kao odgovor na challenge #KakoToMislišNeMože naprave obrade pesama 'Biseri iz Blata' i 'Rambo' u saradnji sa simfonijskim orkestrom 'Strings N Roses'. Pesma 'Rambo' u originalu ima malo agresivniji aranžman, pa smo želeli da je ovako 'smirimo' i damo joj novi zvuk. Što se tiče 'Bisera iz blata' pomislili smo da bi ovaj aranžman mogao da se dopadne starijoj publici. Kapiram da smo napravili dobar izbor," rekao je Coby za MONDO.

Ko se više 'plašio' koga, ti simfonijskog orkestra, ili oni tebe :)?

"Sama ideja da radim sa njima mi je bila sjajna! Još dok sam bio dosta mlađi, imao sam želju da napravim nešto sa ovako velikim, ozbiljnim okrestrom, i eto sad mi se to ostvarilo. Nisam se plašio njih, a mislim ni oni mene (smeh). Želim da i dalje radimo zajedno, više na muzici, i aranžmanima. Ja sam pre svega producent, pa je pevanje uz njihovu pratnju bio pravi poduhvat za mene, ali mislim da smo dobro odgovorili na izazov #KakoToMislišNeMože."

Kako je izgledalo snimanje?

"Bilo je pakleno! I muzički, i atmosferski (smeh). Na snimanju nam je falila klima, bilo je dosta ljudi, ali snašli smo se. Kao što sam već rekao, ovo će biti stvar koju će zauvek pamtiti, jer je ostvaranje jednog sna. Hvala Tuborgu što mi je dao priliku da imam jedno ovakvo sjajno iskustvo."


Je l' postoji neka orkestarska numera koja je tebi strava?

"Privatno slušam baš dosta muzike, imam svoje liste na Deezer-u i to baš one sa filmskom i orkestarskom muzikom. Volim muziku iz Star Wars serijala, a sve što je komponovao Enio Morikone mi je strava," rekao nam je Coby.

A neki nespojivi muzički spoj, u kojem uživaš?

"Ništa mi nije prečudno i nespojivo. Ako govorimo o spojevima i saradnjama, znam da sam neko vreme vrteo pesme sa zajedničkog albuma koji su izdali Linkin Park i Jay Z, to mi je tada bilo neobično. Eto, baš nedavno, čuo sam kako jedan strani hor peva pesmu 'Dani su bez broja' grupe Magazin. To mi je ludilo!"

Da li je postojala neka situacija u tvom životu u kojoj je svet rekao "Ne može", a ti pitao "Kako to misliš da ne može" i uspeo?

"Svaki dan je takav! Posao muzičkog producenta je takav da se stalno susrećeš sa ljudima koji žele hit, a nemaju baš puno poverenja u prvom trenutku. Ljudi se plaše nepoznatog, mi smo tu da im razbijemo taj strah."

Šta za tebe znači rečenica "muzika briše granice"?

"Baš to, bez granica da stvorimo nešto što će se ljudima, a i nama, svideti. Muzika je u svakom segmentu mog života. Zbog puno nastupa, malo sam posustao zadnjih par meseci, ali se vraćam pravljenju muzike, tako da tu rečenicu ispunim do kraja."

TUBORG OPEN nam je predstavio i "Full control" grupe Eyesburn, u obradi Bojane Vunturišević, kakvi su ti utisci?

"Ovo što nam je donose Bojana i Eyesburn je sjajno! To je potpuna novina na našoj sceni i mislim da će se dopasti svima onima koji cene kvalitetan zvuk. Posebno sam ponosan na producenta ove pesme, momka koji se zove Luka Jovanović LUXONEE, koji je jako mlad, a jako talentovan. Mislim da je on sledeće veliko ime među producentima. Bojana i Eyesburn su bili na visini zadatka, baš uživam dok slušam njihov spoj," rekao je Coby.

Izvor: YouTube/Bassivity Digital

Povezano

Sve vesti