mondo.rs,Tanjug

Bojić o "5. oktobru i puču"; Vučić: Bez toga (VIDEO)

Autor:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prekorio nekadašnjeg funkcionera Jugoslovenske levice Milovana Bojića zbog pojedinih izjava tokom polaganja kamenca za izgradnju Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2".

Bojić o "5. oktobru i puču"; Vučić: Bez toga (VIDEO) Foto: Tanjug/Rade Prelić

Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" Milovan Bojić spomenuo je danas, u obraćanju povodom početka izgradnje nove zgrade te klinike, 5. oktobar i sudski proces koji je vođen protiv njega, na šta mu je predsednik Aleksandar Vučić uzvratio da razume zašto je to morao da kaže, ali da treba da bude manje politike na važnim događajima poput današnjeg.

Bojić je rekao da je Institut odlučio da iz sopstvenih sredstava krene da gradi zgradu, koju ne samo da su započeli, već su i završili 1997. godine.

"U želji da jedna laž postane istina obasipali su lažima kao država sipa pare u 'Dedinje', a on se samostalno gradio", dodao je on.

Bojić je ustvrdio da je Instutut uspešno funkcionisao do "petooktobarskog puča", a onda su, da bi "revolucionarni krizni štab" opravdao postojanje i ulazak u najuspešniju srpsku klinku, rekli da su kreditna zaduženja za izgradnju objekta iz 1997. godine predstavljena kao dugovi.

"Valjalo je taj projekat opoganiti, a protagoniste projekta kriminalizovati. Posle 15 godina oslobođen sam svih sudskih optužbi", rekao je Bojić.

Na početku svog obraćanja, Vučić je prekorio Bojića:

"Poštovani gospodine Bojiću... Milovane, malo manje politike na ovako važnim događajima. Razumem ja vašu muku i zašto je nešto moralo da se izgovori, ali mi smo profesionalci i svoje emocije moramo da čuvamo i korstimo na drugačiji način".

Izvor: Tanjug

  Bojić se zahvalio Vučiću i rekao da "ovu bitku ne bi dobili da nije bilo njega".

Izvor: Tanjug

Povezano

Sve vesti