mondo.rs

MALA MATURA: U toku provera, policija istražuje

Autor:

Više tužilaštvo u Beogradu naložilo je policiji da ispita razloge zbog kojih je danas otkazano polaganje tresta iz matematike za male maturante, kao i da proveri da li za to ima odgovornih.

20
A- A A+
ilustracija Foto: Tanjug/Filip Krainčanić ilustracija

Tužilaštvo je izdalo polciiji nalog za prikupljanje potrebnih obaveštenja kako bi se ispitali svi navodi o tome da su kombinacije testova za prijemni ispit u srednje škole iscurele u javnost, kao i da utvrdi da li se i ko zbog toga može pozvati na krivičnu odgovornost, javili su mediji.

"Kurir" prenosi da bi uskoro trebalo da se otkrije ko je na društvene mreže okačio rezultate današnjeg otkazanog testa iz matematike, ali i proveriti navode da li su i ostale kombinacije ranije "provaljene".

Policija je, po nalogu Tužilaštva, već privela nekoliko osoba na informatiovni razgovor za koje sumnjaju da su umešani u ovu aferu.

Test iz matematike za male maturante, koji je trebalo da se održi jutros, otkazan je i pomeren za četvrtak, jer je negde otvoreno rezervno pakovanje testova.

PROVALJEN TEST: Maturanti neće raditi matematiku danas

Ministarstvo prosvete jutros je iznenada poslalo dopis školama da se test otkazuje, a da sutrašnji kombinovani test (iz hemije, fizike, istorije, geografije i biologije) ostaje da se radi po planu.

Mali maturanti novi test iz matematike polagaće u četvrtak, dok će se sutra održati polaganje kombinovanog testa.

Povezano

Sve vesti