mondo.rs

Na Banovom brdu zadovoljni žrebom

Autor:

U Čukaričkom veruje da neće imati mnogo problema za plasman u drugo kolo.

Na Banovom brdu zadovoljni žrebom Foto: MN Press

Čukarički će u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv Banantsa iz Jermenije, epilog je žreba koji je u utorak održan u Nionu.

Prva utakmica je na programu 11. jula na Banovom brdu, a revanš sedam dana kasnije u Jerevanu. 

"Kao i za svakog drugog protivnika moraćemo ozbiljno da se spremimo. Na nama je da pre svega razmišljamo o sebi, da kvalitetno odradimo pripreme, a imamo sasvim dovoljno vremena da skupimo podatke o Banantsu. U ovom momentu ćemo biti u procesu upoznavanja svoje ekipe, a u međuvremenu ćemo prikupljati informacije i o Jermenima. Takođe, sada je zaista teško dati odgovor da li je bolje što prvi meč igramo kod kuće. Uglavnom, moramo u obe utakmice da budemo ozbiljni i profesionalni, na nivou koji i zahteva takmičenje kao što su kvalifikacije za Ligu Evrope", rekao je trener Čukaričkog Aleksandar Veselinović.

Radnički protiv Estonaca, Čukarički protiv Jermena!


Reprezentativac Crne Gore Asmir Kajević takođe je istakao da trenutno ne zna mnogo toga o Banantsu, ali i da ima iskustva sa putovanjem u bivšu sovjetsku republiku.

"Gostovao sam sa reprezentacijom Crne Gore u Jermeniji, sećam se da je bilo prevruće i teško za igru, ali i da je teren bio odličan. Što se tiče podataka o rivalu, siguran sam da će ih naš stručni štab do detalja analizirati. Lično, zadovoljan sam žrebom, s obzirom da je mađarski Debrecin bio za izbegavanje, a priželjkivao sam Luksemburžane, no dobro je i ovako. Smatram da smo kvalitetniji, iz prostog razloga što je srpski šampionat bolji od jermenskog", naveo je Asmir Kajević, jedan od najiskusnijih u timu Čukaričkog.

Žreb za drugo kolo biće obavljen u sredu, takođe u sedištu UEFA u Nionu.

Povezano

Sve vesti