mondo.rs

Prava letnja: Hladna paradajz čorba

Autor:

Jede se hladna, pa će vas odlično rashladiti tokom vrelih letnjih dana...

Prava letnja: Hladna paradajz čorba Foto: Guliver/Getty Images/artisteer

Ne morate da odustanete od jedenja supa i čorbi tokom leta – ako vam se ne jedu one tople jer vam je ionako vruće, evo odličnog recepta za hladnu čorbu od paradajza.

Sastojci:

Pola kilograma paradajza

Čaša jogurta

Pola limuna

So i biber po ukusu

Kašičica peršuna

Priprema:

Paradajz prokuvajte u vodi, zatim oljuštite, odstranite koštice i ispasirajte ga u blenderu sa jogurtom.

Kada se smesa sjedini, dodajte 250 mililitara hladne vode i isceđen sok od polovine limuna. Sve još malo izblendirajte, dodajte so, biber i peršun, pa ostavite u frižider da se hladi i poslužite hladno.

Imate li i vi neki dobar recept za hladne supe ili čorbe? Pišite nam u komentarima!

Povezano

Sve vesti