mondo.rs

Dejan Savić: Nevreme nas spasilo!

Autor:

Dejan Savić zadovoljan igrom u tri četvrtine utakmice sa Australijom.

Dejan Savić: Nevreme nas spasilo! Foto: Mondo/ Goran Sivački

"Nevreme nas je spasilo", sa osmehom je počeo Dejan Savić izjavu posle pobede na startu Svetske lige u Beogradu.

Selektor Srbije govorio je o vrlo čudnom vaterpolo meču protiv Australije, koji je trajao skoro dva sata, a otprilike sat vremena se nije igralo, jer je nevreme prekinulo okršaj na Tašmajdanu.

Prema propozicijama FINA, u slučaju grmljavine sudije i delegat su dužni da prekinu utakmicu na otvorenom i da igrače i ostale aktere pošalju na bezbedno mesto.

Gromovi probudili Srbiju na Tašu!

U trenutku prekida Australija je imala prednost 5:4. Vodili su "kenguri" i 3:0, ali su Savićevi izabranici polako smanjivali razliku, a posle pauze prosto "pregazili" rivala.

"Imali smo malo lošiji početak i posle veće pauze uspostavili smo ritam. Boljom odbranom i dobrom kontrom došli smo do zaslužene pobede", rekao je trofejni strateg.

Već u sredu čeka nas vaterpolo klasi, na redu je dvoboj sa Hrvatskom.

"Ne može sve ovo što se dešavalo da nas poremeti pred Hrvatsku. To može da bude i prednost i mana, obe reprezentacije su spremne na sve", kratak je bio Savić

Gojko Pijeltović misli da prekid nije mnogo uticao na razvoj događaja u nastavku meča.

"Malo smo nervozno ušli, što je bilo i očekivano. Našli smo ritam, ali mislim i da bismo i bez pauze uspeli da preokrenemo i pobedimo", rekao je vaterpolista Srbije.

Povezano

Sve vesti