mondo.rs

Nikola Mirotić "MVP" - pomogao Srbima iz Vukovara

Autor:

Nikola Mirotić, Crnogorac koji igra za reprezentaciju Španije, uplatio je 25.000 evra za novi dom porodice Varga koja živi u Borovu Selu nadomak Vukovara.

15
A- A A+
Nikola Mirotić Foto: Guliver/Getty Images/Jonathan Bachman

Samohrani otac Radoslav Varga i šestoro mališana Zdravko (12), Ivana (11), Dejan (9), Luka (8), Marija (8) i Ana (6) su napokon dobili svoj dom zahvaljujući akciji košarkaša NBA ekipe Milvoki baks Nikole Mirotića i Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe".

Mirotić je u vreme Božićnog posta za svaku pogođenu trojku donirao po 500 evra za pomoć porodici Varga iz Borova Sela kod Vukovara. Iako ga je povreda sprečila da odigra sve utakmice, humanost nije zakazala i na račun organizacije "Srbi za Srbe" uplatio je 25.000 evra za kupovinu kuće.

To je ujedno i do sada najveća akcija naše organizacije na prostoru Hrvatske.

Sredinom juna organizovano je useljenje Vargi u nedavno kupljenu kuću na sveopštu radost najpre same porodice, a onda i svih onih koji su učestvovali u ovoj akciji.

FOTOGRAFIJE pogledajte OVDE

Radoslav, koji radi u lokalnom komunalnom preduzeću da bi prehranio decu, već je okrečio nekoliko prostorija i sredio razne sitnice u njihovom novom domu.

"Ljudi, sada živimo kao gospoda. Moja deca su do sada živela u dve oronule sobice bez kupatila. Za njih je ova kuća prava vila. Ima dva sprata i potkrovlje, deca će imati svoje sobe, imamo kupatilo. Ne znam kojim rečima bih iskazao zahvalnost našem Nikoli Mirotiću koga smo zavoleli kao da je deo porodice i, naravno, organizacije 'Srbi za Srbe' bez koje ovog ne bi bilo", rekao je Radoslav, prenosi organizacija "Srbi za Srbe".

BRAVO: Košarkaši Srbije pomažu Srbima sa Kosova

Povezano

Sve vesti