mondo.rs

"Balkanizacija" Milana: Krunić, Lovren, Kramarić...

Autor:

Zvonimir Boban je već doveo jednog igrača sa ovih prostora u Milan, a blizu su još dvojica. I to njegovih sunarodnika.

"Balkanizacija" Milana: Krunić, Lovren, Kramarić... Foto: Guliver/Getty images/Matthias Hangst

Prvo pojačanje novog sportskog direktora Milana, igračke legende kluba Zvonimira Bobana, postao je bosanskohercegovački reprezentativac Rade Krunić, a u narednim danima očekuje se još Balkanaca u timu "rosonera".

Nakon što su se pojavile informacije da Milan pregovara sa Dejanom Lovrenom iz Liverpula, Boban je zainteresovan da dovede i drugog reprezentativca Hrvatske ovog lega.

Kako prenosi nemački "Skaj Sport", Milan je već postigao lične uslove sa napadačem Andrejem Kramarićem iz Hofenhajma, dok je sada Zvonimiru Bobanu ostalo još "samo" da sa timom iz Bundes lige postigne konsenzus oko obeštećenja.

Kramarić je bio izričita želja Bobana, pošto Milan i dalje nema trenera, a teško da će za njega platiti manje od 30 miliona pošto Hofenhajm ne mora da prodaje.

Hrvatski napadač je u timu iz Sinshajma od 2016. godine i postigao je 50 golova na 113 nastupa, dok mu je prethodna sezona bila najuspešnija kada je bio strelac 17 puta, a možda je vreme da zaigra u nešto većem klubu.

Možda se nije očekivalo velikom poput Milana, ali definitivno bi moglo da mu pomogne to što deli "pasoš" sa Zvonimirom Bobanom čija se reč sluša na "San Siru".

Napadač iz Zagreba prethodno je igrao za Dinamo, Lokomotivu, Rijeku i Lester siti.

Situacija sa Dejanom Lovrenom je daleko komplikovanija, pošto u Liverpulu ima daleko veća primanja nego što Milan može da mu ponudi, ali ukoliko prepozna da "rosoneri" prave dobar projekat, sigurno bi menjao klubu "Enfilda" za mesto startera u Kalču.

Povezano

Sve vesti