mondo.rs

Pola Rakovice bez vode skoro dva dana!

Autor:

Velika vlažnost vazduha i današnjih, i jučerašnjih, 30 stepeni ne prija sigurno nikome, ali stanovnici dela beogradske Rakovice su više nego očajni. Od juče ujutru nemaju vodu u stanovima, kućama…

10
A- A A+
ulica kralja milana, centar grada beograda, poplava, popravke na putu, blato, bager, rupa na putu, radovi na putu, vodovod Foto: MONDO, Bojana Zimonjić Jelisavac Ilustracija

Zbog kvara u Ulici oslobođenja broj 39 od juče ujutru vodu nemaju stanovnici te ulice, ali je voda zbog popravki isključena i u Ulici Stojana Jankovića, Slavka Rodića, Kneževačkoj, Maričkoj, Prvoboraca. Proleterskoj, Letićevoj ulici, 2.septembra, Pilota Mihajla Petrovića, kao i u još nekim okolnim ulicama.

Prvobitno je na sajtu JVP Beogradski vodovod i kanalizacija stajalo da će kvar biti popravljen do 22 sata u utorak, a onda je rečeno da će voda ipak doći u sredu, u šest ujutru.

Čitavog dana cisterna je bila postavljena samo u ulici u kojoj je kvar, dok u okolnim nije. Flaširana voda u radnjama je ubrzo rasprodata, tako da je bio problem uopšte naći vodu za piće. Mnogi su morali automobilima da idu u obližnja naselja po zalihe vode.

Voda iz vodovoda je na kratko stigla do potrošača u toku noći, ali već u 7.30 u sredu slavine su bile suve. Ljubazna gospođa u kol-centru je stanovnici Rakovice J.J. rekla da je pukla ista cev i da voda stiže do 15 časova.

Vreli talas: Cisterne s vodom na ulicama Beograda

”Pozvala sam nešto pre 15 sati, ali mi je rečeno da kvar nije saniran i da voda dolazi u 18 sati. Posle samo pola sata na sajtu je pisalo da će problem biti rešen u 24 sata, a onda me je nakon 20 minuta pozvala drugarica i rekla da je videla na sajtu novi rok - četvrtak jutro. To nema zaista smisla! U 21. veku da moramo da koristimo vodu iz balona za toalet. I cisternu u našoj ulici su postavili tek nakon što sam zvala više puta i insistirala”, rekla je ova sugrađanka za MONDO.

Delovi Novog Beograda bez vode, obezbeđene cisterne

“Najveći problem je održavanje higijene, a temperatura napolju je visoka. Srećom, moja majka živi blizu, pa porodično idemo da se tuširamo kod nje. Ipak, za sve drugo smo ograničeni. Još kada sam čula da vode neće biti ni danas…zaista ne znam šta da kažem”, kaže K.K.

Inače, stanovnici ovog dela Rakovice kažu da problem postoji godinama unazad, ali da se niko od nadležnih nije ozbiljno pozabavio time.

Slovenci vodu stavili u Ustav, a mi...

"Od kada su u naselju gde je bilo tek nekoliko porodičnih kuća nikle mnogobrojne zgrade, problem je sve učestaliji, pogotovu leti. Vode često nema, jer cevi pucaju. Pretpostavljam da bi tu trebalo uraditi kompletnu zamenu cevi. Naselje je 'poraslo' a infrastruktura ostala ista", objasnila nam je K.K.

Povezano

Sve vesti