mondo.rs

Ne uvode se putarine, ko će platiti penale iz ugovora

Autor:

Svi nemački putevi će i dalje ostati besplatni za sve vozače putničkih automobila

Ne uvode se putarine, ko će platiti penale iz ugovora Foto: MONDO/Marko Tanasković

Nemačka je otkazala ugovore kompanijama zaduženim za uspostavljanje sistema naplate putarine, izjavio je portparol Ministarstva saobraćaja, nakon što je najviši evropski sud presudio da nemački plan za uvođenje putarina krši zakone Evropske unije.

Nemački operater kartica za putarinu CTS Eventim i austrijska firma specijalizovana za sisteme naplate na putevima Kapsch TrafficCom potpisali su u decembru prošle godine ugovor s nemačkom državom vredan dve milijarde evra za upravljanje sistemom naplate putarine, navodi Rojters .

Na pitanje o mogućoj šteti za nemačke poreske obveznike zbog otkazivanja ugovora, portparol ministarstva saobraćaja je rekao da trenutno nema komentar o tome.

Portparol CTS Eventima odbio je da komentariše otkazivanje ugovora, ali je naveo da ugovor sadrži zaštitne klauzule koje firmu i njene deoničare štite od štete izazvane raskidom ugovora.

Portparol Kapsch TrafficCom-a nije bio dostupan za komentar.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagramstranicima.

Povezano

Sve vesti