MONDO/Tanjug

NE PALITE SE DECO: Lažna rešenja sutrašnjeg testa

Autor:

Internetom kruže navodna rešenja sutrašnjeg testa iz matematike. Na njih mali maturanti ne bi trebalo da se oslanjanju jer su sva odreda lažna.

6
A- A A+
maturski ispit, matura, Foto: Tanjug/Rade Prelić Ilustracija

Bar tako tvrd u beogradskom "Blicu", kome je "potvrđeno iz pouzdanih izvora" da su rešenja pisana rukom lažna, i da nemaju veze sa testom iz matematike koji mali maturanti polažu sutra ujutru.

Mali maturanti ionako ne bi trebalo da se uzdaju u tuđa rešenja, tako da je ovo upozorenje svakako dobrodošlo. Zato deco, uzdajted se samo "u se i..."

Šarčević: Deca nisu oštećena, političko "naduvavanje"

Inače, test iz matematike je procurio noć pre utorka, kada je trebalo da ga maturanti polažu, zbog čega je danas uhapšen radnik štamparije, koji je i priznao da je testove ukrao i delio dalje.

RAZOTKRIVENO: Otac maturanta osumnjičen za krađu testa

Zbog toga su nadležni odlučili da test iz matematike odlože za četvrtak (sutra) i da daju zadatke iz rezervnog testa iz matematike.

Protest osmaka: Palili baklje i tražili ostavke VIDEO

Sličan scenario je bio i u utorak, kada je procurio pravi test iz matematike. Nakon toga, sa gomile lažnih profila na društvenim mrežama delila su se navodna rešenja kombinovanog testa, kao i srpskog jezika koji su osmaci već polagali. Svi ti testovi i sva ta rešenja bila su lažna, a profili ekspresno ugašeni.

Povezano

Sve vesti