mondo.rs

FIBA uništila san najboljem srpskom basketašu

Autor:

Dušan Domović Bulut neće ovog leta zaigrati prestižnu Big3 ligu u SAD, iako je draftovan u ekipu Bol Hogs

FIBA uništila san najboljem srpskom basketašu Foto: MN Press

Reprezentativac Srbije u basketu 3x3 Dušan Domović Bulut želeo je da tokom leta napravi novi korak u sjajnoj karijeri.

On je početkom maja na draftu u Las Vegasu izabran u ekipu Bol Hogs kako bi nastupio u prestižnom takmičenju - Big3 ligi, koja okuplja najbolje basketaše širom sveta, ali i bivše NBA zvezde.

Ipak, Domović Bulut neće se oprobati u SAD.

Naime, FIBA je jasno stavila do znanja da bi ukoliko zaigra to takmičenje mogao da ostane bez nastupa na Olimpijskim igrama.

"Veoma sam razočaran što moram da objavim da neću moći da učestvujem u takmičenju Big3. Kao takmičaru, mogućnost da se nadmećem protiv bivših NBA igrača i nekih od najboljih 3 na 3 igrača na svetu je bilo nešto čemu sam se radovao. Međutim, s obzirom na to da mi je FIBA zapretila uvođenjem sankcije, odnosno da postoji mogućnost da zbog toga ne mogu da učestvujem na Olimpijskim igrama, prisiljen sam da se povučem iz takmičenja Big3. Veoma sam zahvalan Bi 3 što su mi pružili priliku da draftovanjem budem deo te lige i nadam se da se moj san jednog može pretvoriti u stvarnost", napisao je Dušan Domović Bulut.

Bulut, koji ima 33 godine, jedan je od najuspešnijih igrača basket 3x3 svih vremena.

Trenutno je prvoplasiran na svetskoj listi, sa reprezentacijom je osvojio četiri svetske zlatne medalje i jedno evropsko najsjanije odličje, tri puta je trijumfovao na svetskom takmičenju sa svojom ekipom, dva puta je biran za MVP, tri puta u najbolji tim, a kruna karijere trebalo bi da bude nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Povezano

Sve vesti