mondo.me,mondo.rs

Crnogorci "peglaju" ambasadora Srbije zbog Popovića

Autor:

Ambasador Srbije Zoran Bingulac u Podgorici pozvan je danas na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore.

Crnogorci "peglaju" ambasadora Srbije zbog Popovića Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Ministarstvo je saopštilo da ga je pozvalo "zbog kontinuiranih, negativnih izjava srbijanskih državnih i drugih zvaničnika o unutrašnjim pitanjima Crne Gore, koje su kulminirale izjavom člana Vlade Srbije, ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića".

Državni sekretar Zoran Janković ocenio je kao "zabrinjavajuće" i "neprimerene" izjave ministra Popovića, te da očekue da će se zvanični Beograd "ograditi" od tih izjava.

"Teške kvalifikacije iznete na račun predsjednika Crne Gore neprihvatljive su, nisu na liniji dobrosusedskih odnosa i ne doprinose ukupnoj saradnji dve države", rekao je Janković ambasadoru Srbije.

Kako se dodaje, Janković je "ocenio neprimerenom intenzivnu i negativnu kampanju koja se neopravdano i bez argumenata vodi u Srbiji" povodom nacrta Zakona o slobodi veroispovjesti, "ili uverenja o pravnom položaju verskih zajednica Crne Gore".

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije, Nenad Popović, zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, rekao je da je predsednik Crne Gore, Milo Đukanović "najveći kriminalac u Evropi".

Đukanović: Problem sa crkvom grozna manipulacija

Povezano

Sve vesti