mondo.rs

Na "Rajku" osnovan Klub malog fudbala Crvena zvezda

Autor:

Zvezdini futsaleri prve zvanične utakmice odigraće u Prvoj ligi Srbije 2019/20. Gde će crveno-beli biti domaćini?

Na "Rajku" osnovan Klub malog fudbala Crvena zvezda Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Crveno-bela sportska porodica od danas ima i futsal tim.

Na Stadionu "Rajko Mitić" ovog 20. juna 2019. osnovan je Klub malog fudbala Crvena zvezda, koji je istom prilikom primljen i u veliku porodicu, Sportsko društvo.

"Ulazak u Sportsko društvo Crvena zvezda predstavlja privilegiju, ali i obavezu da budete najbolji. Želim vam da se već u prvoj sezoni okitite šampionskim trofejem , a potom da iz godine u godinu nižete uspehe.  Mi, kao fudbalski klub, ćemo vam pružiti podršku i dati sve od sebe da se osetite istinski delom Crvene zvezde", rekao je predsednik najtrofejnijeg fudbalskog kluba na ovim prostorima, Svetozar Mijailović.

Zvezdini futsaleri prve zvanične utakmice odigraće u Prvoj ligi Srbije 2019/20. U izveštaju sa Osnivačke skupštine nije, međutim, navedeno gde će crevno-beli igrati kao domaćini.

Za predsednika kluba izabran je Nemanja Berić koji se ovom prilikom zahvalio na poverenju.

"Izrazio bih zadovoljstvo zbog ukazanog poverenja. Velika je čast biti prvi predsednik najmlađe sekcije Sportskog društva Crvena zvezda. Očekivanja su najviša i nadamo se da ćemo, kako i dolikuje Crvenoj zvezdi, postati novi šampion Srbije i plasirati se u Evropu", rekao je Berić.

Potom je za potpredsednika izabran Boris Golijan, funkcija direktora poverena je Miloradu Pelemišu, a za počasnog predsedika izabran je Dušan Dule Savić. Direktor marketinga biće Mišo Dobrić, sekratar Boško Vasiljević, savetnik za razvoj kluba i međunarodnu prmociju Aleksandar Kovačević, a tim menadžer Miloš Alilović.

Alilović, čija funkcija podrazumeva i vođenje utakmica prvog tima, najavio je i šta će biti naredni koraci crveno-belih.

"Lepo je biti deo Crvene zvezde i nadam se da ćemo biti bar delimično uspešni kao ostali klubovi u okviru crveno-bele porodice. Čim obučete dres Crvene zvezde ambicije su isključivo pobedničke. Prvi korak je da napravimo dobar temelj, bazu za takmičenje i da budemo konkurentni ekipama iz vrha srpskog futsala", istakao je prvi strateg Zvezde.

Kapiten novoformiranog tima biće Davor Popović. Iskusni fudbaler nije skrivao sreću zbog ostvarenog sna.

"Nadam se da ćemo uspesima ispratiti seniorski tim. Lično mi je veliko zadovoljstvo kao navijaču Crvene zvezde što sam zadužio ovaj dres, velika je obaveza, ali posena čast jer smo začetnici novog projekta", rekao je Popović.

Dobrodošicu u SD Crvena zvezda članovima kluba malog fudbala poželeo je i generalni sekretar Društva, Igor Milojević.

"Ovaj projekat nije realizovan preko noći, već su u njega uložene godine rada i truda. Ponosan sam što sam deo ove priče, a posebnu zahvalnost dugujem Miloradu Pelemišu. Drago mi je da sam deo kluba jer je na današnji dan ispisana još jedna stranica Crvene zvezde", rekao je Milojević.

Povezano

Sve vesti