mondo.me

"Piksi" na klupi "plavih"!

Autor:

U danu kada su izgubili važnog igrača, koji se odlučio za prelazak u redove najvećeg rivala, čelnici kluba iz "Morače" odlučili su se za Subotića, ne za Petrovića.

"Piksi" na klupi "plavih"! Foto: MN Press

Nakon Jasmina Repeše i Petra Mijovića na redu je - Slobodan "Piksi" Subotić!

Iskusni strateg iz Herceg Novog je novi trener KK Budućnost Voli, a u Evropu i ABA ligu se vraća poslije dvije godine - 2017. godine je bio kratko trener Cibone, a u međuvremenu je radio kao selektor Libana.

U danu kada je postavila trenera, Budućnost je izgubila jednog od najvažnijih igrača iz prethodnih sezona, koji se odlučio za prelazak u redove najvećeg rivala, Mornara iz Bara.

Mornar je kao aktuelni šampion Crne Gore iz 2018. godine doživeo sudijsku nepravdu u dramatičnoj finalnoj seriji plej-ofa ove godine, ali je uprkos kasnije priznatoj greški sudija titula napustila jadransku luku i bila vraćena u prestonicu.

Bilo je nagoveštaja da će priliku da "gradi" novu Budućnost dobiti Aco Petrović, ali se rukovodstvo kluba iz "Morače" na kraju odlučilo za drugo rešenje.

BUDUĆNOST ŠAMPION, MORNAR TRAŽI NOVI MEČ

Popularni "Piksi" ima bogat trenerski CV, a uprkos tome što se nije snašao u Zagrebu, to će mu mnogo značiti u Podgorici, gdje ga čekanje formiranje totalno novog tima.

Nakon igračke karijere (11 godina u Olimpiji, sedam u Arisu) kao trener je počeo da radi u Iraklisu, a karijeru je redom nastavljao: AEK, Aris, Panatinaikos, Panionios, PAOK, Slovenija, Olimpijakos, Aurora, Split, Cedevita, Al Rijadi, Cibona i Liban.

I nije bio samo puki posmatrač, već i osvajač.

Subotić u karijeri ima jedan Kup Koraća (1997 sa Arisom), dvije titule Grčke sa Panatinaikosom kada je i proglašavan za najboljeg trenera grčke lige (1998, 1999), jedan Superkup Grčke sa Olimpijakosom (2002), dok je libanski ligu osvajao tri puta sa Al Rijadijem.

Povezano

Sve vesti