mondo.rs

Đoroviću, kreni stopama Mladena Krstajića!

Autor:

Goran Đorović posle debakla "orlića" protiv Nemaca: "Ako neko treba da plati cenu, onda sam to ja". Saglasni smo!

129
A- A A+
goran đorović, goran djorovic Foto: MN Press

"Evo, ja ću prvi da kažem: idemo na Evropsko prvenstvo da budemo prvaci", rekao je ne tako davno selektor mlade reprezentacije Srbije Goran Đorović pred odlazak na turnir u Italiju i San Marino.

Bilo je razloga za optimizam, jer je reč o fudbalerima koji imaju potencijal, kvalitet. Šta dodadi kada je u srpskom timu i novi fudbaler Real Madrida?

Ali, igre u dva meča na Evropskom prvenstvu su bile užasne, poražavajuće. Posle 0:2 protiv Austrije, usledila je blamaža, debakl, katastrofa protiv Nemaca.

"Niko nije očekivao ovo, ali ima vremena za duboku analizu. U ovom momentu je teško pričati. Ja sam ovu ekipu selektirao i mislim da je to naša budućnost. Moramo da ih čuvamo. Zato molim medije da zaštite igrače, da ih poštede. Ako je neko kriv, ja sam! Ako neko treba da plati cenu, onda sam to ja“, naglasio je Đorović posle ubedljivog poraza.

Đorović je konstativao ono što smo svi mogli da vidimo, da nas je Nemačka nadigrala u svim segmentima igre.

"Naišli smo na bolje rivale, moramo da priznamo, nadigrali su nas u svim segmentima igre, u trčanju, tehnici, organizovanoj igri... Videćemo šta nam je činiti. Još jednom ponavljam, ja sam birao tim, ja sam ih doveo ovde i njih nemojte dirati. Oni su naša budućnost“.

Nastavio je:

"Ovde nisu krivi novinari, nije kriva ni javnost, ali zamolio bih vas da zaštitite igrače, ako neko treba da bude kriv, to sam ja. Nikada nisam tražio alibi, neću ni sada, samo bih vas molio da poštedite igrače. Ovakvi porazi se dešavaju u fudbalu, imao sam ih i ja kao igrač, ako neko treba da plati cenu, onda sam to ja. Svaka čast javnosti, novinarima, svi smo bili na istom zadatku, ali treba sve potanko izanalizirati, zbog budućnosti našeg fudbala".

Da li je moglo da bude nekih izmena posle golova u prvom poluvremenu kako bi odbrana bila bolja?

"Posle završene utakmice sve može da se komentariše.Imali smo isključenje Jovanovića protiv Austrije, smatrali smo da je Babić svojim igrama u Crvenoj zvezdi zaslužio poverenje. Mislim da generalno ne treba kriviti odbranu, napravi smo greške koje su nas koštale, ali znate kako se kaže, posle rata, svi su generali. Ostaje nam da se podignemo, imamo još jednu utakmicu, da vratimo igrače kako fizički, tako i psihički", kaže Đorović.

Usledila je i legendarna rečenica mnogih u srpskom fudbalu - DA IZVUČEMO POUKE. Dokle?!

"Počeli smo dobro, ali prvi gol je bio šok za nas. Analiziraćemo šta smo uradili i probati da izvučemo pouke za dobrobit srpskog fudbala. Nije im lako, dali su sve što su mogli. U to nemojte sumnjati. Lako je pričati posle završene utakmice šta bi bilo - kad bi bilo. Lako je biti general posle bitke. Analiza će biti napravljena za budućnost i tad ćemo videti šta i kako“, naglasio je Đorović.

Ovo je bio jedan od najtežih poraza mlade reprezentacije...

"Nemojte da mislite da nismo svesni da je teško svima zbog ovog poraza, bez obzira gde ko živi. Odgovornost je moja, ali ovo su stvari koje se dešavaju u fudbalu. Igrači nisu želeli da razočaraju narod, niko nije hteo da ga povredi. Igrači su mnogo dali u prošlosti, siguran sam da će dati mnogo u budućnosti i treba odvojiti stvari fudbalske i igru od onoga što može da povredi, kao što je u prošlosti moglo da obraduje srpski narod", rekao je Goran Đorović.

Povezano

Sve vesti