mondo.rs

Detalji Šijanovog hapšenja: Evo zašto je izbio obračun

Autor:

Trojica mladića, među kojima je i vanbračni sin Zorana Šijana, potukli se s dvojicom muškaraca, a potom ranili Stefana R., koji je zajedno s policajcem u civilu pokušao da ih spreči da nasilno upadnu u taksi.

15
A- A A+
šijan hapšenje Foto: Tanjug/MUP RS video/printscreen

Vukašin Šijan (20), vanbračni sin pokojnog vođe nekadašnjeg "surčinskog klana" Zorana Šijana, uhapšen je zajedno sa svojim prijateljima Stefanom S. (19) i Nikom K. (20) nakon što su se potukli s dvojicom muškaraca, a onda, kako se sumnja, zapucali iz pištolja na policajca u civilu i navodno ranili prolaznika Stefana R. (30) u šaku leve ruke.

Kako Kurir saznaje, pucnjavi je prethodila svađa ispred restorana brze hrane. Trojica osumnjičenih navodno su preko reda pokušala da kupe hranu, zbog čega su se sukobili sa dvojicom drugih kupaca.

"Video sam da su dva momka čekala u redu ispred tog lokala. Nedugo zatim došla je grupica od tri mladića i dve devojke. Bili su bučni i nadmeni. Tražili su da naruče preko reda dok su drugi momci pokušavali da ih umire", rekao je očevidac ovog nemilog događaja.

Kako kaže, u raspravu su se potom umešale devojke koje su bile u društvu Šijana i njegove ekipe.

"Počele da vrište i da brane dvojicu momaka s kojima su se ova trojica potukli. Ubrzo su pobegli u pravcu Ulice Džona Kenedija", rekao je izvor.

Pogledajte akciju policije: Ovako je "pao" mali Šijan!

Kulminacija nasilničkog ponašanja trojice mladića usledila je kad su pokušali da zaustave taksi.

"Taksista nije hteo da im otvori vrata, a oni su počeli da udaraju rukama po automobilu, što je primetio policajac u civilu koji nije bio na dužnosti. On je zajedno sa svojim prijateljem Stefanom R. priskočio taksisti u pomoć, nakon čega su mladići potegli oružje", rekao je Kurirov izvor.

Izvor: Tanjug/MUP SrbijeVukašin i dvojica njegovih drugova su potom pokušali da zaustave drugo vozilo, ali ih je policajac tu savladao i pozvao kolege, koji su ih uhapsili.

"I dalje nije poznato ko je od trojice mladića pucao na prolaznika, ali će to biti utvrđeno istragom", dodao je sagovornik.

Vukašin je, inače, najmlađi sin Zorana Šijana, koga je dobio iz veze s komšinicom Goranom Zoricom, koja je ujedno bila prijateljica njegove tadašnje žene, pevačice Goce Božinovske.

Povezano

Sve vesti