Tanjug

"Tajni susret u Berlinu" - šta kaže Vučić?

Autor:

"Posle tog sastanka, na kojem je sa domaćinima dogovoreno da se ne govori o tome šta je pričano, rekao sam da neće biti Pariza", kaže Aleksandar Vučić.

"Tajni susret u Berlinu" - šta kaže Vučić?   Foto: Mondo/ Mirjana Šegan


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je direkor Kancelarije za KiM Marko Ðurić u Berlinu bio na pripremnom sastanku za eventualni samit u Parizu, te da je sada još izvesnije da tog samita neće ni biti.

"Marka Ðurića sam na taj sastanak poslao ja lično", rekao je Vučić novinarima i istakao da tu nema nikakvih tajni, osim što je sa domaćinima bilo dogovoreno o sadržaju razgovora.

"Posle tog sastanka, na kojem je sa domaćinima dogovoreno da se ne govori o tome šta je pričano, rekao sam da neće biti Pariza", podsetio je Vučić na svoju raniju izjavu.

Ðuriću je, kaže, rekao da prenese da Srbija želi da bude konstruktivna, da želi dijalog, a da je jedino važno da se ukinu takse.

"Albancima nije palo na pamet da ukinu takse, pa nema rezultata sa tog sastanka", rekao je predsednik Srbije.

„Ali, mislim da su Nemci i Francuzi sada dobro razumeli ko je taj ko ne želi dijalog, ko ga koči, i ko bi želeo da se umesto Evrope neko drugi bavi tim pitanjem. Ne kažem da neko drugi ne bi trebalo da se pita, ali oni žele samo taj drugi da se pita“, naglasio je on.

Upitan da li je posle tog sastanka u Berlinu uvereniji da Pariza neće biti, Vučić je odgovorio sa „još više“.

Prištinski mediji objavili su prethodno da su predstavnici Beograda i Prištine održali sastanak u Berlinu uz posredništvo Nemačke na kojem je srpsku stranu predvodio Marko Đurić direktor Kancelarije za KiM.

Kako navodi Lajmi.net, svrha ovog tajnog sastanka bila je da se razgovara o nacrtu za osnivanje Zajednice srpskih opština na Kosovu sa izvršnim ovlašćenjima.

Izvori ovog pristinskog portala tvrde da je Haradinaj već prihvatio predlog Nemačke da Priština prihvati osnivanje Zajednice sa izvršnim ovlašćenjima kao glavni kompromis za postizanje konačnog sporazuma sa Beogradom.

Povezano

Sve vesti