mondo.rs

Kad Meksikanci pošalju pakete pogrešnom dileru

Autor:

Nije svaki diler isti, posebno ne automobila i droge

0
A- A A+
ford fusion Foto: promo/Ford

Svi vlasnici novih modela Ford Fusion u Kanadi bi trebalo da prekontrolišu rezervnu gumu, jer postoji mogućnost da sadrži pakete nelegalnog metamfetamina.

Policija je u 13 Fordovih salona širom istočne Kanade pronašla drogu.

"Met" je inicijalno pronašao jedan radnik u Fordovom salonu u Ontariju, jer je uvideo da se u jednom automobilu nalazi rezervni točak koji nije originalan. A nakon što je "premetio" i dodatnu težinu, zaposleni je otkrio da je unutrašnji deo gume ispunjen paketima druge, pa je kontaktirao policiju.

Problematični modeli Forda Fusion su doprimljeni vozom iz Fordove fabrike u Meksiku, a ustanovljeno je da su svi stigli u istoj turi.

Do sada je otkriveno 180 kilograma metamfetamina, čija je vrednost viša od tri miliona evra.

Ovo nije prvi put da meksički kartel ovako šalje drogu ka SAD i Kanadi. Pre nekoliko godina, američka policija je takođe u rezervnom točku novih modela Ford Fusion pronašla velike količine marihuane, vredne više od milion evra. I ovi automobili su bili poslati vozom iz Meksika.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama

Povezano

Sve vesti