mondo.rs,Tanjug

Jaka eksplozija u Filadelfiji - treslo do Nju Džersija

Autor:

Snažna ekspolozija dogodila se jutros u rafineriji nafte u Filadelfiji, nakon što je u postrojenju buknula vatra, a lokalni mediji javljaju da su se tresle kuće u krugu od nekoliko kilometara.

Jaka eksplozija u Filadelfiji - treslo do Nju Džersija Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Rourke

Požar u rafineriji nafte u Filadelfiji, koji je izbio oko šest sati i dalje gori.

Četvoro zaposlenih u rafineriji je lakše povređeno u snažnoj ekspoloziji koja se dogodila jutros u rafineriji, pošto je u postrojenju buknula vatra, a pomoć im je pružena na licu mesta.
U rafineriji "Filadelfija enerdži solušns" navode da još nisu utvrdili šta se sve zapalilo, ali da veruju da je mahom u pitanju propan.

Kompanija je saopštila da su odjeknule tri odvojene eksplozije, koje su se čule i na udaljenosti od više kilometara

Snimci pokazuju da je vatra progutala filadelfijsku rafineriju Enerdži solušns koja je proizvodila 335.000 barela dnevno, prenosi Rojters i podseća da je u ovoj rafineriji požar izbio i pre 11 dana.

Lokalni ogranak NBC za Filadelfiju izvestio je da se eksplozija čula čak do Nju Džersija.Mediji prenose da je u postrojenju zaposleno oko hiljadu ljudi, navodi NBC.

Twitter Embed Code


Obližnji putevi su zatvoreni, a gust dim je prekrio veći deo centralne i južne Filadelfije, a vatrogasci mole stanovnike i zaposlene koji se nalaze istočno od lokacije požara da odu u zaklon do daljeg obaveštenja.
Povezano

Sve vesti

Mondo izdvojeno