mondo.rs

Pao dogovor: Stari rivali grade novi zajednički hram

Autor:

Inter i Milan spremni za zajedničku investiciju - novi stadion, na kome bi trebalo da zaigraju od 2022. godine

Pao dogovor: Stari rivali grade novi zajednički hram Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

Ljuti rivali Inter i Milan spremni su da sarađuju.

Italijanski fudbalski velikani dogovorili su planove oko izgradnje novog stadiona, koji bi trebalo da bude gotov 2022. godine, a koji će koštati 700 miliona evra.

Klubovi su napravili zajednički projekat, a kompletna dokumentacija novog stadiona trebalo bi da se nađe na stolu gradonačelnika Milana Đuzepea Sale do kraja meseca.

Oba kluba složila su se da grade novi fudbalski hram, a ne da rekonstruišu postojeći San Siro, odnosno Đuzepe Meacu, jer bi radovi uslovili smanjenje kapaciteta stadiona, što ne ide u prilog ni klubovima ni navijačima.

List "Republika" piše da će novi stadion biti napravljen pored San Sira, ulicu ispod, odnosno na mestu sadašnjeg parkinga.

Plan je da stari San Siro bude srušen, a klubovi još nisu doneli odluku kako će da iskoriste taj prostor.

Inter i Milan se nadaju da bi njihovi fudbaleri mogli da od sezone 2022/2023 zaigraju na novom modernom zdanju.

Plan je da projekat prođe sve potrebne procedure, dobije neophodne dozvole i zeleno svetlo gradonačelnika do kraja sledeće sezone Serije A, kada bi trebalo da počne izgradnja stadiona.

Već sada je poznato da će Inter i Milan u završnoj fazi izgradnje morati da se izmeste na stadione drugih klubova.

Kultni San Siro sagrađen je daleke 1925. godine, renoviran je četiri puta, ima kapacitet od 80.000 mesta, odnosno deveti je stadion po veličini u Evropi, a bio je četiri puta domaćin finala za titulu klupskog prvaka Evrope.

Povezano

Sve vesti