mondo.rs

NIKAD JAČI: Pogledajte novi Ford Mustang (FOTO, VIDEO)

Autor:

Pod haubom: 5.2 V8 motor sa 760 konjskih snaga

NIKAD JAČI: Pogledajte novi Ford Mustang (FOTO, VIDEO) Foto: promo/Ford

Novi Ford Shelby Mustang GT500 dolazi sledeće godine na američko tržište 2020. godine, a krasiće ga unapređena šasija i aerodinamika, kao i potpuno nov motor.

Američki proizvođal je sad predstavio ručno napravljeno 5,2-litarsko V8 čudovište sa superpunjačem, koje će razvijati 760 konjskih snaga uz 847 Nm obrtnog momenta. Kada stigne na tržište, to će biti najsnažniji serijski V8 motor sa superpunjačem na svetu.

Sva ta snaga će se prenositi na zadnju osovinu preko sedmostepenog automatskog menjača. Proizvođač tvrdi da će se promene stepena prenosa dešavati u roku od desetog dela sekunde.

Za sada je poznato da će mu do "stotke" trebati manje od tri sekunde, a da će trku od "četvrt milje" završavati za manje od 11 sekundi.

S tim u vezi su raspoloživi modovi vožnje – put, trka na stazi i trka ubrzanja.

"Monstrum" će imati aktivne amortizere, Brembo kočnice, kao i 20-inčne karbonske felne.

Iako je unutrašnjost u potpuno trkačkom stilu, uključujući Recaro kadice i sportske sigurnosne pojaseve, tu je i Bang&Olufsen audio sistem sa 12 zvučnika.

Izvor: YouTube/Ford Motor Company

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti