mondo.rs

Bufon prelomio – poslednji ples u Ligi šampiona?

Autor:

Iskusni golman ne planira da ode u penziju ovog leta, a čini se da će u možda svojoj poslednjoj sezoni ponovo braniti u najjačem evropskom takmičenju.

Bufon prelomio – poslednji ples u Ligi šampiona? Foto: MN Press

Đanluiđi Bufon je po završetku sezone napustio Pari Sen Žermen nakon jednogodišnje epizode provedene u tom klubu, ali i dalje ne planira da okači rukavice o klin.

Prema informacijama koje ima poznati italijanski novinar Đanluka di Marcio, nekadašnji kapiten Juventusa pred sobom ima dve ponude – povratak u domovinu u ekipu Atalante, ili odlazak u Porto koji traga za naslednikom Ikera Kasiljasa.

Đanluiđi Bufon Foto: Guliver/Getty images/Francesco Pecoraro


Legendarni Italijan je rekao da mu nedostaju Apenini, naveo je to kao razlog rastanka sa Parižanima, ali poslednje informacije koje prenose britanski mediji tvrde da će i naredne sezone ostati u inostranstvu.


Njemu se, naime, više dopada ponuda Portugalaca, ceni da mogu da doguraju dalje u Ligi šampiona, a smatraju i da je upravo Kasiljas pokušao da privoli Bufona, sa kojim je u odličnim odnosima.

Još uvek ništa nije zvanično, Điđi neće žuriti sa odlukom, a bilo bi lepo videti ga možda i poslednji put na terenima Lige šampiona. Kao potencijalni klub koji figurira za njegovo dovođenje spominje se i Parma u kojoj je počeo karijeru, a sigurno da bi taj potez predstavljao simbolično zaokruživanje velike karijere.

Povezano

Sve vesti