mondo.rs

Mural od 100 metara na Novom Beogradu!

Autor:

Studenti Fakulteta primenjenih umetnosti našli su se pred izazovom da, bez ironije, na "West 65 Muralu" dočaraju svoje iskreno viđenje sreće.

Mural od 100 metara na Novom Beogradu! Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Da sreća, iskrenost, posvećenost i strast ne pripadaju davno zaboravljenom vremenu dokazuje 20 odabranih radova najtalentovanijih studenata, koji će činiti jedinstvenu umetničku kolekciju - mural dugačak stotinu metara.

"Radovi su veoma raznovrsni, od naivnih u mladalačkoj razigranosti, do veoma zrelih i dubokoumnih", ocenjuje selektor izložbe Slavimir Stojanović, i ističe da je platforma koju je West 65, kao urbana celina, pružio umetničkom stvaralaštvu mladih autora - baš ono što je ovom društvu neophodno.

Idejni tvorac projekta "Mural Sreća" Branka Nevistić Grujić, potpredsednica PSP Farman Holdinga koji stoji iza jedinstvenog koncepta West 65, objašnjava zašto baš "Sreća": "Volim da sarađujem sa umetnicima, jer njihove kreacije prave razliku između prolaznog i večnog. Za nekoga ko je dugo bio u medijima, u kojima vesti dolaze i odlaze i sve je prolazno, u ovom drugom delu života želim da stvaram prostor za univerzalne vrednosti koje traju. Baš kao što je kolekcija umetničkih dela 'Refleksija' oplemenila prostor hotela Marriott i zauvek postala deo umetničke zbirke ovog grada, divno je da se Sreća nastani u jednoj maloj urbanoj celini i postane nezaobilazan deo kulturnog života. Zato sam htela da, ovaj put, mladi talentovani ljudi rade na Sreći i da probude i u sebi i u nama taj, istovremeno, i težak i lep osećaj. Jer, sreća nam je svima potrebna. I neka zauvek Sreća bude deo West 65".

Izložba će biti otvorena u subotu, 22. juna u 19 časova na Trgu West 65, kada će biti dodeljene i nagrade autorima tri najbolja rešenja po oceni žirija koji čine: Jana Oršolić, Mirjana Bobić Mojsilović, Robert Čoban, Maja Lalić, Slavimir Stojanović, Branka Nevistić Grujić.

Povezano

Sve vesti