mondo.rs,Tanjug

Počeli radovi u Pioniru: Pogledajte kako sada izgleda

Autor:

Dvorana "Aleksandar Nikolić" do oktobra će biti potpuno renovirana. "Ovde skoro 50 godina nije ništa ulagano", rekao je zamenik gradonačelnika u obilasku.

Počeli radovi u Pioniru: Pogledajte kako sada izgleda Foto: Tanjug/Rade Prelic

Dugo najavljivana rekonstrukcija je počela!

U istoj nedelji u kojoj je završena finalna serija Superlige, Crvena zvezda - Partizan, na tribine i teren dvorane "Aleksandar Nikolić" ušli su majstori, skinuli parket, dovezli kamion...

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je radove i najavio da će "Pionir" biti spreman do kraja septembra, da bi u oktobru u njoj mogla da se igraju košarkaška takmičenja.

Vesić je rekao da je Beograd u temeljnu rekonstrukciju ovog objekta uložio dva miliona evra, a da će kapacitet biti povećan sa 6.300 na 8.000 mesta.

"U dvorani će biti urađen nov parket, novi koševi, toalet, ventilacija, klima, biće postavljena nova rasveta. Imaćemo i nova sedišta", naveo je Vesić.

Najavio je da će sanacija biti urađena po FIBA standardima i da će u obnovljenoj hali moći da se igraju sva košarkaška takmičenja.

"Nažalost, gotovo pet decenija ovde nije ulagano ništa, dvorana je bila u takvom stanju da je bilo gotovo nemoguće igrati međunarodna takmičenja. Posle ove rekonstrukcije, međunarodna takmičenja će moći da se igraju i ovo će, prema mom mišljenju, biti najlepša dvorana koju imamo", ocenio je Vesić.

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić rekao je da se potpuno rekonstruiše i enterijar cele hale, uz novu opremu i nameštaj u skladu sa savremenim estetskim trendovima i bezbednosnim standardima. 

Izvor: Tanjug

Povezano

Sve vesti