mondo.rs

Ljajić: Smetaju vam 5G i vakcine? A automobile vozite?!

Autor:

Ministar Rasim Ljajić je, govoreći na pokretanju prve 5G mreže u Srbiji, negodovanje pojedinaca i grupa zbog te usluge uporedio sa zagađenjem, koje prave automobili.

Ljajić: Smetaju vam 5G i vakcine? A automobile vozite?! Foto: MONDO / Marko Čavić

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić ispričao je pred “lansiranje“ prve eksperimentalne 5G mreže u Srbiji, u Naučno-tehnološkom parku “Beograd“, da je na dolasku na NTP imao susret sa jednim od zagovornika protiv instalacije te tehnologije u Srbiji. Tokom razgovora zaključio je da se ne vredi raspravljati i da su stavovi previše udaljeni.

Pročitajte i ovo: 5G stigao u Srbiju: Gde je dostupna mreža i kome

Ovih dana pojedinci i grupe građana, posebno na društvenim mrežama, vrlo su glasni u svojim nastojanjima da se njihov glas protiv uvođenja 5G tehnologije u Srbiju što dalje i što jače čuje. Zagovaraju okolinu protiv nečeg što je očigledan korak unapred i nečeg što je put celog razvijenog sveta“, rekao je Ljajić i dodao: “Verujem da je 2020. godina ključna u Srbiji što se tiče razvoja 5G mreže i to je nepovratan proces. Moći će svakako neki da se bune protiv 5G-a, kao što se bune protiv vakcina, a ako se već bude protiv vakcina, onda i nije čudno što se bune protiv 5G tehnologije. Ipak, život ide dalje, tehnologija ide napred i mi ne mislimo da igramo u drugoj, trećoj ili petoj ligi, jer mislimo da nam je mesto sa onima najboljima i sa onima, koji su ispred, a ne iza nas“.

Ministar Ljajić je zaključio ovaj deo priče podsećajući sve, koji su protiv uvođenja 5G mreže, da oni i dalje voze automobile, iako znaju koliko zagađenje proizvode i kolika su opasnost i po okolinu i po ljude i još jednom ponovio da je obaveza države da obezbedi uslove za razvoj širokopojasne infrastrukture, između ostalog i 5G tehnologije.

Pročitajte i ovo: 5G mreže utiču na vremensku prognozu!?

Ljajić je naglasio da bi do kraja sledeće godine trebalo da bude raspisana aukcija za prodaju oslobođenog dela frekvencijskog spektra koji je neophodan za uvođenje 5G tehnologije.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Izvor: Tanjug

Povezano

Sve vesti