Tanjug

Krađa testova: Osumnjičeni ostaje u pritvoru 30 dana

Autor:

Viši sud u Beogradu odredio je danas na predlog tužilaštva pritvor do 30 dana osumnjičenom za krađu testova iz matematike Igoru Stamenkoviću.

4
A- A A+
maturski ispit, matura, Foto: Tanjug/Rade Prelić


On se prethodno na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Za krađu testa za maturu do 3,5 godine zatvora

Portparol suda Tatjana Tešić precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je osimnjičenom odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti da bi u toku istrage mogao da utiče na svedoke, kao i da bi mogao da ponovi krivično delo.

Stamenković se tereti da je izvršio krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delo oduzimanje tuđe stvari.

Policija je ranije saopštila da se on sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Nakon toga je, kako se sumnja otišao u toalet gde je test uslikao telefonom, a potom je taj primerak bacio u ve-ce šolju i uništio ga.

Policija je navela da je osumnjičeni je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu, kako bi mu pomogao da lakše polo?i završni ispit.

Takođe, kako dodaje policija, sumnja se da je uz pomoć sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugara i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomo? aplikacije "vajber", delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

Povezano

Sve vesti