mondo.rs,mondo.ba

NE Konteu, DA rivalu Partizana: "Rekao je da sam lud"

Autor:

Iako su ga zvali i trofejni prijatelj i Inter, menadžer Kilmarnoka napravio je izbor i ostao dosledan. Pročitajte zašto se preselio u Škotsku...

NE Konteu, DA rivalu Partizana: "Rekao je da sam lud" Foto: Gulliver/Getty images, Valerio Pennicino

Neobičan izbor napravio je italijanski stručnjak Anđelo Alesio (54) ovog leta.

Dugogodišnji pomoćnik Antonija Kontea imao je "na stolu" mogućnost da sedne na klupu Intera, ali je odbio poziv sa "Đuzepe Meace" i prihvatio ponudu da postane menadžer FK Kilmarnok, mogućeg Partizanovog protivnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Kada je Antonio Konte saznao da će ga dugogodišnji saradnik napustiti posle osam godina, reagovao je iznenađeno.

"Rekao mi je da sam lud što idem, ali nakon osam godina zajedno došao je trenutak u kojem želite više. Želim novi izazov i rekao sam Konteu da želim da budem samostalni trener", izjavio je Alesio.

Ragbi park, stadion na kome igra FK Kilmarnok. Foto: Guliver/Getty images/Steve Welsh Ragbi park, stadion na kome igra FK Kilmarnok.

Poslednji samostalni posao Alesio je imao na klupi SPAL-a, 2008. godine. Na novom početku bio je upitan da li će moći bolje od svog prethodnika Stiva Klarka, koji je sa Kilmarnokom osvojio treće mesto na tabeli i izborio plasman u Ligu Evrope.

"Moram više da radim sa Kilmarnokom - ne teže, nego više. To će biti prvi put da će moja ekipa igrati na plastičnom terenu, ali meni nije važno - lopta je ista. Razgovarao sam s prijateljem, Paolom Vanolijem, koji je igrao u Škotskoj. Objasnio mi je kakvu ću vrstu fudbala zateći ovde, ali škotski Premijeršip se menja. U poslednjih pet godina mislim da se poboljšao", istakao je Alesio i dodao da ima svoj poseban metod rada.

"Neke stvari će se promeniti. Možda će biti više napadačkog fudbala. Najvažnije je da svaki igrač zna šta radi na terenu i da usvoji moje ideje".

Ako Kilmarnok u 1. kolu ne kiksne protiv velškog kluba Konahs Kvej, Alesija bismo mogli da vidimo na stadionu Partizana, 1. avgusta u Beogradu.

Povezano

Sve vesti