mondo.rs

Barsa našla Pešićevog naslednika: "Kari" ostaje u klubu

Autor:

Španski mediji objavili su plan katalonskog velikana za ovo leto.

Barsa našla Pešićevog naslednika: "Kari" ostaje u klubu Foto: MN Press

Za vreme uzbudljive i turbulentne serije za titulu prvaka Španije, Real Madrid - Barselona (2:1), a uoči četvrtog meča (petak, 21, TV Arena sport), iz Španije je stigla važna vest:

Portal "Encestando" objavio je da će srpski stručnjak Svetislav Pešić (69) napustiti klubu "Blaugrane", a da će ga naslediti aktuelni šef struke Gran Kanarije, Pedro Martinez (57).

Pedro Martinez Foto: MN Press

Prema najavi, Pešić će se skloniti sa trenerske pozicije i preuzeće funkciju u klubu, koji poštuje sve što je trofejni "Kari" doneo u Barselonu, uključujući i trofej Evrolige 2003.

U aktuelnom mandatu, započetom pre godinu i po, Pešić je osvojio dva Kupa kralja i u tekućem finalu ima šansu da treći put donese Barsi trofej šampiona Španije.

Sa druge strane, Martinez je najveći uspeh napravio pre tačno dve godine, kada je sa Valensijom osvojio titulu, a potom je sedeo na klupi Baskonije i Gran Kanarije, koju vodi od marta.

svetislav pešić Foto: MONDO

Iskusni Španac počeo je jako mlad da samostalno vodi seniorske timove, pa je još 1990. vodio Huventud to trofeja Kupa "Radivoja Koraća". Potom je sedeo na klupi niza klubova u svojoj zemlji, ali još nijednom nije vodio Real ili Barsu.

Po svemu sudeći - sve do ovog leta.

Povezano

Sve vesti