mondo.rs

ŠESTA LIČNA: Zlatne godine sa Mićom Berićem

Autor:

Gost najnovijeg izdanja MONDO Podcasta je čuveni srpski košarkaš, osvajač niza zlatnih medalja sa reprezentacijom.

ŠESTA LIČNA: Zlatne godine sa Mićom Berićem Foto: MONDO

Jun je mesec koji u košarci tradicionalno znači kraj sezone u klupskim takmičenjima, i početak priprema za reprezentativna. Samim time, red je da malo evociramo sećanja na zlatno doba devedesetih, kada su momci u dresu SR Jugoslavije žarili i palili FIBA takmičenjima.

Jedan od tih igrača bio je i Miroslav Berić, nekadašnji kapiten Partizana i igrač Baskonije, Verone, Skavolinija i Žalgirisa. Popularni "Mića" bio je standardni reprezentativac između 1995 i 1998, kada je SR Jugoslavija osvojila dva evropska i jedno svetsko zlato, kao i srebro na olimpijskim igrama u Atlanti. Mića je prošao put od rezerviste do startera na spoljnim pozicijama, i navijačima je ostao u dobrom sećanju kao pouzdani strelac kojeg nije bilo previše zdravo ostavljati samog iza linije 6,25.

Mića i Miloš se u današnjem podkastu prisećaju legendarnih turnira i finala koje su "plavi" odigrali u Atini, Barseloni i Atlanti, i kako je to bilo biti član jedne od najmoćnijih reprezentacija u istoriji evropske i svetske košarke. Pored toga, Mića je imao priliku da bude i član generacije Partizana koja je prvi put posle ratova devedesetih zaigrala Evroligu, i vratila kultno navijačko ludilo Pionira na velika vrata.

Pogledajte i poslušajte MONDO podcast "Šesta lična" sa Mićom Berićem.

Izvor: YouTube/MONDO portal


Povezano

Sve vesti