mondo.rs

RETRO TRIK: Snimio modernu trku "SUPER OSMICOM"

Autor:

Zaboravite na jasne i oštre snimke visoke rezolucije sa optičkom stabilizacijom. Ovo je nešto samo za starije od 40 godina

RETRO TRIK: Snimio modernu trku "SUPER OSMICOM" Foto: YouTube/screenshot/Nick Shirrell

Da li znate šta je Super 8 kamera? Ako ne znate pitajte nekog starijeg, a ako vas mrzi evo kratkog pojašnjenja. U pitanju je tip video kamere koja je dobila "ime" po Super 8mm filmu koji koristi. Bila je ekstremno popularna sedamdesetih i početkom osamdesetih godina, a ono što je karakteristično za nju jeste tipičan "topao" video zapis.

Jutjuber Nik Širel je nedavno snimio baš ovakvom kamerom jedno automobilstičko dešavanje na autodromu u blizini Mičigena. Pored predivnih kadrova, sliku prati i adekvatna naracija i muzika, pa ceo video podseća na, recimo, kratki film "Filmskih novosti".

Izvor: YouTube/Nick Shirrell

Što se samih automobila tiče, mogu se videti moderni primerci, poput Mazde MX-5 i Poršea 911, ali je u prvom planu legendarni Mercedes 190E.

Nas je ovaj snimak vratio jedno 40 godina unazad, a vas?

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagramstranicama.

Povezano

Sve vesti