Tanjug

Bastać na čelu beogradskog SSP-a

Autor:

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas najavio je večeras da će beogradsku organizaciju te stranke voditi predsednik opštine Stari Grad, Marko Bastać.

16
A- A A+
Marko Bastać Foto: Tanjug/Sava Radovanović


"Bastać je čovek koji je pokazao kako se zajedno sa sugređanima bori za ključne vrednosti i ono zašto neko treba da se bavi poltikom a to je da uradi nešto da sugrađanima svakoga dana bude bolje", rekao je Djilas novinarima pred osnivanje incijativnog odbora SSP za Beograd.

Đilas osniva Stranku slobode i pravde

Đilas tvrdi da je upravo Bastaćeva broba, zajedno sa građanima Starog grada, dovela do toga da se "odustane od krajnje ludih projekata poput popločavanja Tga Republike i ukidanja saobraćaja".

On je rekao da rekonstrukcije pojedinih ulica traju i 400 i više dana, poput Karađorđeve ili Trga Republike, a da je Bulevar Kralja Aleksandra, dug više od tri kilometra, rekonsturisan u njegovo vreme, za 180 dana.

"Krećemo u beogradsku priču SSP sa Markom na čelu. Verujem da ćemo u svim beogradskim opštinama imati ljude koji dele viziju grada u kome će sugrađanima svakim danom biti bolje, kao u vreme kada ste mogli da se pohvalite da radite u gradu i da vas sugrađani zbog toga jako cene", rekao je đilas i dodao da je ta odgovrnost i na Bastaću u okviru SSP, ali i SZS jer je SSP deo te grupacije, koja će, veruje Đilas, kada se steknu uslovi izać na njih i pobediti.

Bastać je rekao da je osnovna potreba udruživanje, da je ovu vlast moguće pobediti borbom i aktivizmom,

Potrebo je, kazao je, pružiti otpor i otkrivati sve ono što oni loše rade i nuditi rešenja kako to bolje može da se uradi.

Sastanku su prisustvovali predstavnici članica SZS.

Povezano

Sve vesti