mondo.rs

MONDO: Lalatović se vraća u Vojvodinu!

Autor:

Prema saznanjima našeg portala, na "Karađorđu" počinje drugi mandat Nenada Lalatovića! FK Radnički već potvrdio rastanak!

MONDO: Lalatović se vraća u Vojvodinu! Foto: MN Press

Nenad Lalatović (41) nekoliko puta je rekao da je najviše uživao kada je trenirao Vojvodinu i po svemu sudeći već ovog leta ostvariće mu se želja da se vrati na "Karađorđe"!

Prema saznanjima MONDA, Lalatović će uskoro preuzeti ekipu novosadske "Stare dame", koja se bez trenera priprema na Zlatiboru.

Ozvaničenje novog šefa struke moralo je da sačeka današnju (petak) sednicu skupštine, na kojoj je za predsednika treći put izglasan Vojislav Gajić, a za sportskog direktora Nikola Lazetić.

Najavili su čelnici Voše da će dovesti "ozbiljno ime" na klupu i to će izvesno biti Lalatović, sa kojim su pregovori uveliko u toku!

Trener kome je novosadski stadion klicao "Lalo, majstore, vodi nas do titule" napustio je Radnčki tokom priprema za evropsku sezonu i preuzeće Novosađane, gde je već stigao njegov jako važan igrač iz Niša - Nikola Drinčić.

"Partizanu je za titulu ove sezone nedostajao Drinčić. Sad ne može da ga dobije, jer on ide sa mnom", rekao je Lalatović pre nekoliko meseci na stadionu u Humskoj.

Po svemu sudeći, Drinčićeva selidba u Vojvodinu bila je samo najava i Lalatovićevog dolaska na stadion gde je ostavio odličan utisak i u teškim uslovima uspešno vodio ekipu u Superligi, kao i u Evropi, gde je Voša sala u baražu za Ligu Evrope protiv AZ Alkmara.

Takođe, Nenad Lalatović je već bio trener kada je na čelu Voše bio Vojislav Gajić i ostao je u klubu posle čuvene, burne konferencije kada je delovao da će se rastati. Novi Sad je napustio kada je krajem 2016. promenjena uprava i kada su na čelo kluba došli Dušan Mijić i Dragoslav Vuković.

RADNIČKI JE VEĆ POTVRDIO RASTANAK!


Na sajtu niškog kluba ozvaničeno je da Radnički više neće biti trener, što je potvrdio i Lalatović lično. Takođe, on je rekao da će se preseliti u Beograd ili u neki grad koji je na "80 do 100 kilometara od Beograda".


"Želeo bih da se zahvalim svima u klubu na predivnih godinu dana. U tandemu sa Ivicom Tončevom sam ostvario istorijske rezultate za ovaj klub i to će ostati zapisano zauvek. U prethodnoj sezoni smo izvukli maksimum, ispisali istoriju Radničkog i mislim da je vreme da se stavi tačka, jer smo napravili nešto što teško može da se ponovi. Malo sam ispražnjen od svega, iza mene je naporna godina i potreban mi je predah".

"Razgovarao sam dugo sa prvim čovekom Radničkog Ivicom Tončevom i došli smo do zajedničkog zaključka da je ovo najbolje za klub. Ja moram da nastavim dalje i videću šta ću i gde ću raditi u narednom periodu. Na ovu odluku je uticalo i to što sam 365 dana bio odvojen od moje dece, puno mi nedostaje vreme koje provodim sa njima, tako da ako budem radio sledeće sezone to će biti ili u Beogradu ili u nekom gradu koji na nekih 80 do 100 kilometara od glavnog grada, jer bih na taj način mogao da svaki dan budem sa decom. Još jednom želim da se zahvalim svima u Radničkom i u Nišu. I Ivici Tončevu, sa kojim bih želeo ponovo da sarađujem u budućnosti i direktoru kluba Dejanu Propadalu i I sportskom direktoru Marku Jovanoviću i igračima, a posebno navijačima Radničkog i svim ljubiteljima fudbala u Nišu koji su me sjajno prihvatili od prvog dana", izjavio je Lalatović.

Poslušajte MONDO podcast sa Nenadom Lalatovićem.

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti