MONDO/Tanjug

Veće gužve ka Bugarskoj i Makedoniji, radi se na Gazeli

Autor:

AMSS upozorava vozače na moguće pljuskove i mokre kolovoze

0
A- A A+
Ilustracija Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Ilustracija

Lepo i sunčano vreme s temperaturama oko 30C u prvim danima leta omogućuju povoljne uslove za vožnju, ali vozači moraju da budu oprezni zbog najavljenih pljuskova i mokrih kolovoza, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Pojačan saobraćaj danas se očekuje na autoputevima ka Makedoniji i Bugarskoj, ali i na magistralnim putevima ka Crnoj Gori i jadranskoj obali.

Radovi na putevima su aktuelni na mnogim deonicama.

Od početka mosta "Gazela", u smeru ka Šidu, od 07.30 do 14.30 časova, izvodiće se radovi u srednjem pojasu sa pomeranjima na košenju trave sa grabuljanjem i utovarom, okopavanju šiblja, zameni visećih saksija i sakupljanju lakog otpada. U toku izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom.

Između petlji Lapovo i Batočina na autoputu u smeru ka Beogradu radi na mostu preko reke Lepenice. Saobraćaj će u blizini radova odvijati dvosmerno jednom stranom autoputa.

Takođe, u smeru ka Beogradu se radi i između petlji Vodanj i Mali Požarevac. Do 25. juna do 19.00 časova, radiće se na sanaciji kolovoza. Saobraćaj će biti preusmeren na dvosmerno odvijanje u pravcu Beograd – Niš. U toku izvođenja radova za saobraćaj biće zatvorena i petlja Umčari, smer ka Beogradu

I dalje se na Ibarskoj magistrali kod mesta Meljak, gde može doći do usporenog saobraćaja.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Kako je saopštila Uprava granične policije, na putničkim terminalima graničnih prelaza u zemlji vozila na izlazu iz zemlje na Horgošu čekaju dva sata, a na Gostunu 60 minuta, dok na teretnim terminalima nema zadržavanja dužih od 30 minuta.

AMS S podseća da često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske i Hrvatske, i tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na graničnim prelazima u Srbiji.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagramstranicama.

Povezano

Sve vesti