mondo.rs,Tanjug

Kapetana Dragana staviće u ćeliju s teškim robijašima

Autor:

Pravni zastupnik Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, Dragan Palibrk izjavio je da je njegovom klijentu ugrožen život.

7
A- A A+
kapetan dragan vasiljković Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

Palibrk kaže da je Vasiljkoviću ugrožen život nakon što je doneta odluka uprave hrvatskog zatvora Lepoglava da on bude prebačen tri meseca u odeljenje sa osobama osuđenim za najteža krivična dela, poput ubistava i organizovanog kriminala.

"Čuo sam se malopre s Draganom i on mi je rekao da je takav potez apsolutno ugrozio njegovu sigurnost i da se plaši za svoj život", rekao je Palibrk agenciji Tanjug.

Prema njegovim rečima, Vasiljkovićevi advokati u Hrvatskoj preduzeće "određena pravna sredstva", nakon čega će se razmotriti dalji potezi.

Pre pet dana Kapetan Dragan kažnjen je sa 30 dana samice u hrvatskom zatvoru u Lepoglavi zbog navodnog obraćanja srpskim medijima putem pisama.

Kapetan Dragan kažnjen samicom

Vasiljkovića se sud u Hrvatskoj okrivio za ratne zločine nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj i osuđen je na 13 i po godina zatvora zbog ratnih zločina, a ta kazna mu ističe 20. marta 2020. godine.

Povezano

Sve vesti