mondo.rs

Delpo: Možda sam odigrao POSLEDNJI MEČ u karijeri

Autor:

Argentinac danas mora na operaciju nakon koje nije siguran da li će biti u stanju da nastavi profesionalno da se bavi tenisom

Delpo: Možda sam odigrao POSLEDNJI MEČ u karijeri Foto: Guliver/Getty images/Kevin Lee

Huan Martin Del Potro gotovo celu karijeru kuburi sa povredama, i to ozbiljnim, koji su ga dugo odvajale od terena i sprečile da pokaže sav potencijal koji poseduje.

Argentinac je posle višemesečne pauze i povratka doživeo novi peh na turniru u Londonu, kada je proklizao na meču protiv Denisa Šapovalova i žestoko oštetio koleno.

Ustanovljeno je da mora na operaciju, drugu u poslednjih osam meseci.

Mnogo tužnije od toga je priznanje Delpa da je taj meč u prvom kolu turnira u Kvinsu možda poslednji koji će odigrati u karijeri.

Delpo je u video poruci saopštio da će danas u Barseloni biti podvrgnut hiruruškoj interevneciji nakon koje ga čeka dug oporavak.

"Želim da vam kažem ponovo sam doživeo frakturu desne čašice kolena. Posle obavljenih lekarskih pregleda i razgovora sa doktorima, savetovali su mi operaciju kao najbolje moguće rešenje. Pitao sam ih za najbolju opciju, ne samo kada je reč o tenisu, a oni su mi rekli da bez ikakve sumnje moram na operaciju", naveo je Del Potro.

"Kao što možete da pretpostavite ovo je težak trenutak, tužno je što ponovo moram da prolazim kroz iste stvari, nisam očekivao tako nešto, ali idemo dalje... Sledi operacija i ne mogu da kažem ništa više od toga, jer ne znam šta će se dalje događati. Nadam se da će oporavak teći dobro, da će moje koleno da se rehabilituje. A da li je taj meč protiv Šapovalova bio poslednji u mojoj karijeri, to sada ne znam... Tokom oporavka moći ću hladne glave da razmislim dobro o svemu i znaću da li će moje telo moći da podnese napore koji će uslediti kasnije", rekao je visoki argentinski teniser, uz zahvalnost svima na podršci tokom teškog trenutka u karijeri.

Huan Martin Del Potro (30) profesionalnu karijeru je započeo 2005, i od tada je osvojio 22 ATP titule, uključujući i jedan grend slem - US Open 2009. godine.

Najbolji renking imao je u avgustu prošle godine, kada je bio treći na svetu, a trenutno je 12. na ATP listi.

Povezano

Sve vesti