mondo.rs

Finalni "glanc" u Vršcu, pa da puca na terenu

Autor:

Srpske košarkašice privode kraju pripreme za Evropsko prvenstvo

Finalni "glanc" u Vršcu, pa da puca na terenu Foto: MN Press

Najbolje košarkašice Srbije bruse formu i doteruju poslednje elemente u igri pred Evropsko prvenstvo, koje počinje 27. juna.

Završne pripreme obavljaju u Vršcu.

"Već smo tri dana u Vršcu i pripreme teku u najboljem redu. Želimo da u što boljoj formi dočekamo prvenstvo i da se u što boljem svetlu pokažemo publici u našoj zemlji", rekla je centar srpskog tima Dragana Stanković.

Ekipa Marine Maljković učestvovala je na turniru u Renu gde je izgubila od Rusije, a savladala Tursku i Francusku, pred sam početak šampionata odigraće još dva kontrolna meča protiv selekcije Turske.

"Radimo jako, na detaljima i dve utakmice koje nam slede protiv Turske treba da pokažu u kojoj smo trenutno fazi i šta treba da doradimo do početka Evropskog prvenstva", rekla je iskusna Ana Dabović.

Srpska reprezentacija prvenstvo otvara 27. juna utakmicom protiv Belorusije, a u grupnoj fazi u Zrenjaninu odigraće i mečeve protiv Rusije 28, odnosno Belgije 30. juna.

Reprezentativka Maja Škorić rekla je da košarkašice željno išcekuju početak šampionata.

"Nadamo se da ćemo imati veliku podršku sa tribina. Nedavno smo se vratile sa turnira u Franuskoj, gde smo imale tri jake utakmice i videle smo šta nas očekuje na prvenstvu. Nadam se da će nam se sve kockice poklopiti i da ćemo ostvariti za početak prolazak grupne faze, što je i prvenstveni cilj, a posle ćemo korak po korak da razmišljamo o ostalom", rekla je Maja Škorić.

Prva faza Evropskog prvenstva igra se u Rigi u Letoniji, Zrenjaninu i Nišu od 27. juna, a drugi deo šampionata je na programu u  Beogradu od 2. do 7. jula.

Povezano

Sve vesti