Tanjug

Vučić: Na OI u Tokiju očekujem 10 do 12 medalja

Autor:

Predsednik Srbije rekao da je za Olimpijski komitet izdvojen najveći novac u istoriji i da nema slučajnih uspeha

28
A- A A+
Foto: TANJUG/ Instagram "buducnostsrbijeav"

Aleksandar Vučić posetio je sportiste Srbiji koji u Minsku nastupaju na Evropskim igrama. Tom prilikom poželeo im je sreću, uspehe i mnogo pobeda i dodao da Srbija mnogo ulaže u sport.

Vučić je rekao da je za Olimpijski komitet izdvojen najveći novac u istoriji da bi naši momci i devojke mogli da se pripremaju, da bi Srbija bila konkurentna, jer se, ipak, na kraju medalje broje, i ukazao da nema slučajnih uspeha.

Podsetio je da su srpski sportisti na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine osvojili četiri medalje, 2016. u Riju osam, te da je njegova poruka za Tokio 2020. - da mora da bude više nego u Londonu.

"Nadam se između 10 i 12 medalja", rekao je Vučić.

Poručio je da će i nagrade biti među najvišima u svetu, a da se medalje očekuju od Novaka Ðokovića, košarkaša, odbojkašica, vaterpolista i u još nekim drugim sportovima.

Posebno je istakao džudo i dvojicu najboljih srpskih džudista Aleksandra Kukolja i Nemanju Majdova i našalio se na račun toga što se obojica takmiče u istoj kategoriji, pa je problem što će se možda sresti u finalu na Igrama u Minsku.

"Slučajnih uspeha nema, mnogo ulažemo u sport", podvukao je Vučić i dodao da očekuje izvanredne rezultate i u Minsku.

To je, kaže, rekao i ministru sporta Vanji Udovičuću, pa su se "posvađali", jer Vanja smatra da je to pritisak na sportiste, dok je, kaže, predsednik OKS Božidar Maljković bio na njegovoj strani.

"Ako ne mogu da se nose sa pritiskom, ne treba da se bave sportom, treba da idu na pobedu", rekao je predsednik Srbije i napravio paralelu sa izborima - oni koji nemaju nikakav pritisak, uvek gube, njima se sve uvek lako.

Predsedniku se pridružio i predsednik OKS Božidar Maljković koji je potvrdio je da OKS nikad do sada nije imao takvu podršku države, na šta je Vučić šaljivo dodao da će država izdvojiti još više, ali da Maljković nije smeo više da traži.

Uspeh srpskim sportisima poželeo je i ministar sporta Vanja Udovičić, koji je naveo da se u poslednjih pet godina pokazalo da znamo da napravimo dobar rezultat i zahvalio sportistima na takvim rezultatima.

Povezano

Sve vesti