mondo.rs

Milutinov dobio Partizan na sudu, u klubu kažu PLAĆENO

Autor:

Na osnovu presude Arbitražnog tribunala (BAT), Partizan je dužan da isplati bivšem igraču Nikoli Milutinovu 145.000 evra. Klub se oglasio saopštenjem nakon što se ova informacija našla na sajtu posle deset meseci, kažu da je regulisano!

Milutinov dobio Partizan na sudu, u klubu kažu PLAĆENO Foto: MN Press

Košarkaški klub Partizan dužan je da isplati svom bivšem igraču Nikoli Milutinovu, koji je klub napustio još 2015. godine, sumu od 145.000 evra na ime zaostalih dugovanja prema presudi Arbitražnog košarkaškog tribunala (BAT).

Ova informacija objavljena je na zvaničnom sajtu FIBA u petak, a iz Partizana su odmah reagovali saopštenjem i naveli da svoje obaveze na osnovu sporazuma ispunjavaju blagovremeno, kao i da je taj reprogram potpisan avgusta 2018. godine, zbog čega ih čudi delikatan trenutak u kom se našao u javnosti.

/PARTIZAN SE BORI ZA EVROLIGU, ALI RUSI IMAJU JAK ADUT/

Saopštenje KK Partizan prenosimo u celosti:

"Partizan NIS sa svim bivšim igračima i trenerima, uključujući i Nikolu Milutinova ima potpisane sporazume o reprogramu dugovaranja i obaveze iz tih sporazuma se ispunjavaju blagovremeno. Rata koja je dospela 15. novembra 2018. plaćena je na vreme, a klub u svom finansijkom planu ima plaćanje preostalih rata iz sporazuma postignutog u avgustu 2018.

Pre dva meseca, klub je u potpunosti isplatio potraživanja koja je agencija Entersport LLC imala prema Partizanu i na taj način okončao pravni odnos sa tom agencijom.

Potpisani sporazumi sa bivšim igračima i trenerima, kao i njihovo poštovanje, predstavljaju ključnu stavku u potpunoj finansijskoj stabilizaciji kluba, stoga u tim slučajevima Partizan NIS ne dozvoljava nikakve improvizacije.

Zbog čega se vest o slučaju koji je zapravo završen isplatom prema agenciji, odnosno sporazumom sa igračem koji se u potpunosti poštuje, pojavila u javnosti, KK Partizan NIS ne želi da nagađa. Indikativno je da se ona pojavila u trenucima neposredno pred odluku Evrolige o dobijanju specijalne pozivnice za učešće u najkvalitetnijem evropskom takmičenju za sezonu 2019/20.

KK Partizan NIS neće upirati prstom ni u koga, ali želi da još jednom istakne kako je klub finansijski stabilan, da svoje obaveze ispunjava na vreme i da zbog toga ne postoji nikakva opasnost da se klub nađe pod blokadom BAT zbog bilo kog dugovanja", stoji u saopštenju kluba.

Inače, prva rata na osnovu presude trebalo je da bude isplaćena 15. novembra 2018. godine, a naredne četiri istom dinamikom na godišnjem nivou sve do 2022. godine. U presudi tribunala se navodi da će Partizan biti dužan da isplati bivšem igraču celokupnu sumu ukoliko bude kasnio sa jednom od pet rata.

Povezano

Sve vesti