mondo.rs

Upozorenje: Oluja, stiže i veliki gradonosni oblak!

Autor:

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je izdao hitno upozorenje zbog nevremena koje će zahvatiti pojedine delove Srbije.

33
A- A A+

nevreme, munja, grom, grmi, munje, gromovi, Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Prema podacima sa glavnih meteoroloških stanica, kiša sa grmljavinom je već padala na Paliću i u Somboru

"Naoblačenje sa zapada koje je zahvatilo zapadne delove Bačke i Srema, proširiće se narednih sati na Mačvu i Podrinje, uslovljavajući kišu, pljuskove, grmljavinu i pad temperature. Lokalno su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode, grad i olujni vetar kao i velika količina kiše u kratkom vremenskom periodu. Ova oblačnost će se tokom noći premeštati dalje preko ostalih delova Vojvodine i zapadne Srbije", stoji u ovom hitnom upozorenju RHMZ.

I dežurni u protivgradnoj službi kažu da bi večeras u Srbiju trebalo da stigne veliki gradonosni oblak iz Hrvatske.

Prvi pod enormnim udarom će se naći teritorije Srema i Bačke koje nadzire radarski centar Fruška Gora i Bajša.

HAOS U HRVATSKOJ: VETAR ČUPAO DRVEĆE!

Svi strelci i lansirni centri su u potpunosti spremni i na raspolaganju za udar na gradonosni oblak koji treba da stigne svakog časa u Srbiju a na raspolaganju im je čak 1.700 raketa, potvrdili su u protivgradnoj službi.

Srbija se u proteklim danima našla pod rekordnim brojem izuzetno snažnih gradonosnih oblaka, ali je zahvaljujući kako strelcima, tako i novopostavljenim automatskim sistemima i rekordnim brojem ispaljenih raketa šteta od grada svedena na izuzetno male razmere.

PROVALA OBLAKA: Novi "potop" u Beogradu (FOTO, VIDEO)

CRVENI ALARM: Opasno vreme u OVIM delovima Srbije!

Povezano

Sve vesti