mondo.rs

"Današnji klinci ovo ne razumeju" (FOTO)

Autor:

Da li su kolekcionarstvo i hobiji iščezlo u Srbiji?

"Današnji klinci ovo ne razumeju" (FOTO) Foto: MONDO/Milutin Vujičić

U Novom Sadu je održan Sajam automobilčića koji je Trg Slobode privukao oko 30 izlagača, koji su izložili preko 10.000 automobilčića.

Ideja ovog specifičnog sajma je da afirmiše kolekcionarstvo, ali i da mlade posetioce edukuje o bezbednosti saobraćaja.

Mnogi mladi posetioci su na sajmu i kupili neki novi autić, ali je bilo i štandova kolekcionara koji su bili samo za gledanje.

"Želja mi je da prikažemo deci da trebaju da imaju i druga interesovanja, a ne samo igrice i telefone, da se zainteresuju za neki hobi, što je u današnje vreme vrlo retko", rekao je za MONDO Nikola Rađen zaljubljenik u male modele, naročito Folksvagena i Poršea u razmeri 1:64.

On u svojoj kolekciji ima oko 400-500 autića, koje izlaže u realnim maketama. U Novom Sadu prikazao je repliku jednog pravog VW salona sa veoma lepim parkingon.

"Vrlo često se ljudi čude kad ovako izložim na sajmu i pitaju me da li sam neki prodao ili zaradio.  Svrha hobija jeste da se zanimam nečim. Nije sve na prodaju", kazao nam je Rađen.

Da li imate neki hobi?

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagramstranicama.

Povezano

Sve vesti