Tanjug

Veliki radovi: Predsednik moli građane za strpljenje

Autor:

Predsednik Aleksandar Vučić izvinio se danas i zamolio za strpljenje i razumevanje Beograđane zbog radova u centru prestonice, koje im zadaju muke, jer se, ističe, sve radi kao bi grad bio uređeniji i bolji za život.

54
A- A A+
kolarčeva radovi Foto: Mondo/Stefan Stojanović


Dodao je da je jutros obišao Beograd i da se uverio da je dobar deo grada raskopan zbog radova, kao i da je dobio fotografije iz Novog Sada i iz delova Niša.

Zato je istu molbu, za strpljenje i razumevanje, imao i za žitelje tih gradova.

"Nemamo drugo vreme, osim u periodu od aprila do novembra da radimo i molim Beograđane da nam oproste što radimo i želimo da radimo mnogo, jer znam da kod mnogih izaziva nelagodu to što im je duži put do posla. Molim ih za strpljenje", zamolio je predsednik.

Vesić: Beograd ovo zaslužuje, biće još radova

"Molim vas, izvinite što vam put do posla duže traje, ali će posle sve biti lepše", rekao je Vučić novinarima nakon obilaska radova na uređenju parka u "Beogradu na vodi".

Vučić je zamolio građane da razumeju da se sve radi kako bi gradovi bili uređeniji, što znači i njihov bolji životni standard, kao i zbog bržeg ekonomskog napretka, jer će to dovesti turiste koji će u gradovima trošiti novac.

Primera radi, naveo je i da će u "Beogradu na vodi" biti jedan od najllepših bulevara, Vudro Vilson avenija, koja će, kaže, biti "beogradski Šanzelize".

Predsednik je ukazao da je Beograd danas 15 odsto pokriven zelenilom, što je za 0,6 odsto više nego 2014. godine, te da je važno da se taj procenat poveća na 20, pa i na 25 odsto.

"Važno je da ćemo uraditi sve što možemo da ozelenimo š

  to više površina, ne samo u Beogradu, već i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, i drugim gradovima, gde će država pomoći sa pošumljavanjem i ozlenjivanjem", rekao je Vučić.

On je dodao da za to ima sredstava zahvaljujući teškom i napornom radu i uspešno sprovedenim reformama.

Povezano

Sve vesti